Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Mercedes'ten yeni A Serisi! (GALERİ-VİDEO) - Otomobil Haberleri

        Mercedes’in 13 yaşındaki Mini Van’ı andıran A Serisi modeli, Şanghay’da gösterilecek yeni konseptiyle ‘gençliğini’ ve ‘bağımsızlığını’ ilan ediyor. Sıkıcı bir şehir otomobili halinden kurtulup gerçek bir genç otomobili haline gelen yeni A Serisi 2012’de piyasaya çıkacak.

        Avrupalı markaların yeni ve en gözde pazarı Çin artık dünya lansmanlarına da ev sahipliği yapıyor. Eskiden olsa bu tür bir yenilik için Frankfurt Otomobil Fuarı beklenir, gövde gösterisi ‘ev’de yapılırdı. Ama herkes biliyor ki Avrupalı markalar evlerinde sattıklarından daha fazlasını Çin ve diğer kalkınmakta olan ülkelerde satıyorlar.

        Hal böyle olunca, A serisi için bir devrim olarak kabul edilebilecek bu yeniliğin de Şanghay’da sunulmasını normal karşılamak gerekiyor. Mercedes’e giriş modeli olarak da bilinen A Serisi pazara ilk çıktığı 1998 yılından bu yana duygulardan çok akla hitap eden bir otomobil olarak kaldı. E serisi kullanan babaların, gece yarısı olmadan eve dönen, aklı başında kızlarının ya da çocuklarını büyütmek için kariyer yapmaktan vazgeçen fedakâr annelerin otomobili olarak da tarif edilebilecek olan A Serisi, Şanghay’da karşımıza çıkacak bu yeni modeliyle ‘geçti o günler’ demeye hazırlanıyor. Mercedes’in birkaç gün önce yayınladığı fotoğraflar, BMW’nin 1 Serisi, Audi’nin A3, Volkswagen’in ise Scirocco ile caka sattığı pazara ortalığı kesinlikle karıştıracak yepyeni ve dinamik bir oyuncunun geldiğini müjdeliyor. Mercedes tasarım şefi Gorden Wagener ve ekibi daha çok küçük bir Van’ı andıran mevcut A Serisi’nden vazgeçerek cesur bir karar almakla kalmamış, ortaya bir de cesur bir yeni A Serisi tasarımı çıkarmayı başarmışlar.

        SLS AMG VE CLS GENLERİ TAŞIYOR

        Önden bakıldığında SLS AMG ve CLS ile aynı genleri taşıdığı mesajını açık bir dille anlatan yeni A Serisi konsepti 2012 yılında yola çıkmaya hazır hale gelecek.

        GEYİK TESTİ A SERİSİ’YLE BAŞLAMIŞTI

        1998 yılında piyasaya çıkan A Serisi, İsveçli bir otomobil dergisinin yaptığı geyik testinde takla atınca büyük tartışmalar çıkmış ancak markanın ESP’yi standart olarak sunmaya karar vermesiyle bu kriz aşılmıştı. Yeni A Serisi geniş bir iç mekân ve yüksek bir oturma pozisyonu yerine sportif bir sürüş keyfi vaat ediyor. Bunu beğenmeyecekler içinse bu yılın sonbaharında yenisi çıkacak olan B Serisi’ni sunuyor.

        Hakan Özenen-HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ