Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Toyota müşteri memnuniyetinde ilk sırada - Otomobil Haberleri

        Geri çağırmalara rağmen Amerika’da güven tazelemeyi başaran Toyota, Türkiye’de de müşteri memnuniyetinde benzer şekilde birinci olmuştu.

        Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi (ACSI) 2011 yılı otomotiv sektörü müşteri memnuniyeti sonuçları Ağustos ayında açıklandı. Otomobil ve hafif ticari araç üreticilerini kapsayan ve 0-100 ölçeğinde değerlendirilen araştırmaya göre Toyota, 87 puan ile Amerikalı müşterilerin en memnun olduğu otomobil markası oldu ve liderlik koltuğuna oturdu. Geçtiğimiz seneye göre puanını yüzde 4 artıran Toyota bu sonuçla ayrıca, lüks segmentte olmadığı halde ürün ve hizmet kalitesiyle en yüksek puan alan markalar sıralamasına giren tek marka oldu. Toyota, geri çağırma kampanyasına rağmen müşterilerini en çok memnun eden otomobil markası olarak Amerika’da güven tazeledi.

        Michigan Üniversitesi tarafından oluşturulan Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi (ACSI), Amerikalı müşterilere sunulan ürün ve hizmetlerin kalitesine yönelik müşteri değerlendirmelerinin ulusal bir ekonomik göstergesi olarak nitelendiriliyor. Otomobil ve hafif ticari araç kategorisinde müşteri beklentilerini, algılanan değer ve algılanan kalite bileşenlerini 0-100 ölçeğinde bir sıralamada sunan ACSI 2011 yılı sonuçları Toyota’nın müşteri memnuniyetindeki iddiasını kanıtlıyor.

        Amerika’da güncel araştırma sonuçları ile rakiplerini geride bırakan Toyota, Nisan 2011’de açıklanan ve ACSI ile benzer metodolojiyi kullanan “Türkiye Müşteri Müşteri Memnuniyeti Endeksi” binek otomobil kategorisinde de birinci olmuştu. Ulusal Kalite Derneği (KalDer) ve KA Araştırma Limited işbirliği ile gerçekleştirilen “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi” araştırmasında son 3 yıldır üstüste birinci olan Toyota, müşteri memnuniyetini her koşulda en üst düzeyde tutmasının karşılığını almaya devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ