Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 5-6 milyon üretecek "babayiğit" lazım - Otomobil Haberleri

        Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, yerli otomobil projesinde başarıya ulaşmak için yılda en az 5-6 milyon otomobil üretmek gerektiğini, aksi halde piyasada var olunamayacağını söyledi.

        NTV'ye verdiği röportajda, yerli otomobil konusunun da görüşüldüğü iddialarıyla basına yansıyan ziyareti anlatan Koç, yerli otomobil, Avrupa’nın ekonomik krizi, Ortadoğu’da yaşananlar ve kendi bilinmeyenleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

        "300-500 BİN OTOMOBİLLE AT OYNATILMAZ"

        Başbakan Erdoğan’ın "bir babayiğit çıkar" dediği yerli otomobil üretiminin yılda en az 5-6 milyon adet olması gerektiğini belirten Koç, 300-500 bin arabayla dünyada at oynatılmayacağını söyledi. Koç’un projeyle ilgili açıklamaları şöyle oldu: "Yerli otomobil tarifi pek sabit değil, ne kastedildiği belli değil. Biz 1962’de Anadol’u yaptık. Her tarafı yerliydi. Motoru, şanzımanı ve defransiyeli ithal ediyorduk sadece. Şimdi minibüsü, otomobili, kamyonu burada yapıyoruz.

        Yerliden kasıt bunların üstüne 'Anadol' mu koyalım? Bugünkü rekabetçi dünyada 5-6 milyondan az otomobil yaparsanız, ayakta durmanız mümkün değil. 300-500 bin arabayla dünyada var olamazsınız, at oynatamazsınız..."

        "BAŞBAKAN'IN BİRAZ DAHA DİNLENMESİ LAZIM"

        Geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan’a yaptığı geçmiş olsun ziyaretiyle ilgili de konuşan Koç, "Mustafa Koç ile birlikte gittik. İyi gördüm, kilo verdiğini kendisi de söylemişti. Sorduğumda, Ramazan’dan sonra, ameliyat öncesi önce kilo vermeye başladığını söyledi. Aynı tempoda girdi işlere... Biraz daha dinlenmesi, yavaştan alması gerektiğini düşünüyorum ama kendisinin bileceği bir şey..." dedi.

        Koç’un konuşmasından dikkat çekenler:

        "KRİZ BİZİ GERÇEKTEN TEĞET GEÇTİ"

        * "Kriz bizi gerçekten teğet geçti. Yani Başbakan haklı çıktı.

        * Avrupa’da lider yok ve sıkıntı çekiliyor. Tek ülke gibi hareket edemiyorlar, her kafadan bir ses çıkıyor. Ne yapacaklarına karar vermiş değiller. Ve bu nedenle Avrupa ekonomisi ne tarafa gidecek tahmin yürütmek çok zor.

        "TÜRKİYE ABD İÇİN BİLE GIPTA EDİLECEK BİR ÜLKE"

        * Türkiye gıpta edilecek bir ülke. Yalnız Arap dünyası değil batı ve ABD de dahil... Türkiye, içinde bulunduğu coğrafyadaki hengamenin içerisinde bir ada gibi dimdik ayakta duruyor...

        * Ortadoğu’da diktatörler devrildi ve müthiş bir boşluk ortaya çıktı. Bunu demokrasiyle doldurmak oldukça zor... -

        "GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE GİRMİYORUZ, YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU"

        * Elimizde değerli gayrimenkuller olduğunu gördük ve 'bunları daha değerli hale getirmemiz gerekir' düşüncesiyle şirket kurduk. Amaç buydu, yani gayrimenkul sektörüne girilmeyecek. Yanlış anlaşılma oldu..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ