Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil ANADOL 2012 - Otomobil Haberleri

        Habertürk’ün başlattığı Türk otomobil markasının “adını sen koy” kampanyasına birinci günde 9 bin 500’ün üzerinde isim önerisi yapıldı.

        Yapılan öneriler arasında ciddi olanlar, yerli markanın Fiat ile gerçekleştirilecek olmasını eleştirenler, inceden dalgasını geçenler olduğu gibi 80’li yılların, “galeride beklerken çürümeye başlayan” otomobillerini hatırlatarak yenisinin de çyle olacağına gönderme yapanlar olduğu da dikkat çekti.

        Ancak haber yayınlanır yayınlanmaz sayıları 10 bine yakın önerinin gelmesi, yerli marka konusunun yorumları olumlu olumsuz farketmeksizin Türk halkının ilgisini çektiğini gösterdi.

        İŞTE YAPILAN ÖNERİLERDEN BAZILARI

        CİDDİLER:

        Anadol (Anatolia, Anatoly), Devrim (Revolution), Angora, Turkcar, Cevher, Koç, İstanbul, Turkay, Osmanlı (Ottoman), Sultan, Fatih, Kanuni, Yavuz, Pars (Pardus), Bozkurt, Asena, Kangal, Bosfor, Dardanel, Ototurk, Truva (Troya), Turkuaz

        DALGASINI GEÇENLER:

        Feriha, Kebap, Tarkan, Maşallah, Camoka, Benzin, Yusuf Yusuf, Sağlam, Kıvanç, Hürrem, AVDV (Araban var mı derdin var kısaltması)

        MUHALİFLER:

        RTE (elektrikli versiyonu: RT-E), Hurda, Ergenekon, Oneminute, Biat, Gülen, Çakma, Hurda, Zam

        YERLİ OTOYA 7 ŞİRKET GÖNÜL VERDİ

        Fiat ile Koç Grubu yerli otomobil için görüşmelerini sürdürürken, 7 yerli şirketin çalışması da devam ediyor. Erteks, TT Motor (Tarhan Telli), Yiğit Akü, Murat Günak, Sanko, BD Otomotiv (Boyner-Doğan), Albayraklar (Tülomsaş), yerli otomobil üzerinde mesai harcayan firmalar arasında. Sanayi Bakanlığı, yerli otomobilde maliyetin 400 milyon dolar olmasını bekliyor.

        HT GAZETE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ