Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        502 Bad Gateway

        502 Bad Gateway


        nginx
        Haberler Ekonomi Otomobil isveç, Saab, Türk şirketi Brightwell - Otomobil Haberleri

        İsveç'in Borçlar İdaresi, Avrupa Yatırım Bankası'nın (EIB) otomobil üreticisi Saab'a verdiği kredileri geri ödeyerek, iflas durumundaki şirketin satışındaki onay sorununu kolaylaştırdı.

        İsveç'in en ünlü markalarından olan Saab, tedarikçileri ve işçilerinin alacaklarını ödeyemeyince, geçen yılın başında üretimini durdurmuştu.

        Şirketin devredildiği kayyumlar, birkaç olası taliple temasların sürdüğünü belirttiler.

        Dagens Industri finans gazetesi cuma günkü haberinde bir Türk özel sermaye şirketinden bu hafta içinde teklif gelebileceğini yazdı.

        Borçlar İdaresi, Saab'ın EIB'den aldığı ve 217 milyon Euro'sunu kullandığı toplam 450 milyon Euro'luk borcuna kefil oldu.

        İdare cuma günü yaptığı açıklamada, "Borcun tutarı 2.2 milyar İsveç kronunun (325 milyon dolar) biraz üzerinde" dedi ve muhafaza ettikleri Saab Automobile Parts ve Saab Automobile Tools hisselerinin değerinin, alınmış olan krediden daha yüksek olduğunu belirtti.

        Geçen hafta Reuters'e bilgi veren kaynaklar, Çinli Zhejiang Youngman Lotus grubunun birkaç aydır temasta oldukları Saab için teklif vermeye hazırlandığını söylediler.

        TÜRK ŞİRKETİ BİRKAÇ GÜNE TEKLİF VEREBİLİR

        Dagens Industri haberinde ise Türk şirketi Brightwell Holdings tarafından yapılacak teklifin birkaç gün içinde gerçekleşebileceği belirtildi. Gazete, Brightwell sözcüsü Zamir Ahmed'in "Birkaç gün, belki bir hafta kaldı" dediğini yazdı.

        Sözcü, "Teklif yapılması gereken son bazı değerlendirmelere bağlı. Saab'ın çapı, varlıkları ve çalışan sayısı düşünülürse çok büyük bir çalışma oldu" dedi.

        GM TEKNOLOJİYİ VERMEYECEK

        İsveç medyasına göre Hintli otomotiv üreticisi Mahindra and Mahindra Saab ile ilgileniyor. Ancak Saab'ı satın alacak tarafın üretime geçmesi için büyük bir engel mevcut. Saab'ın daha önceki sahibi olan GM Saab'a verdiği teknolojiyi, yeni sahibine vermeyeceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ