Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil TSE, yerli otomobil test merkezi kuracak! - Otomobil Haberleri

        Üzeyir Karagöz, Kayseri Ticaret Odası ve TÜKO-Bir Kayseri Şubesi'nin Dünya Tüketiciler Haftası nedeniyle düzenlediği panele katıldı. Karagöz, kurum çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, TSE'nin ilk yerli otomobil test merkezini kurmak için hazırlıklara başladığını bildirdi. ;Üzeyir Karagöz, şöyle devam etti:

        ''Yakında TSE bünyesinde yerli otomobil test merkezi kurulacak. Bu konuda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yerli otomobil üretimi başlayınca sanayide yepyeni bir kapı açılacak. Başbakanımızın bu konudaki girişimlerini destekliyor ve yakından takip ediyoruz. TSE otomobil testi konusunda ilk kez ;kapsamlı bir tesis kurmuş olacak. Bu alande tek kuruluş biz olacağız. Dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yerli otomobil üretimi de bu alanda bir yenilik. Biz de bu doğrultuda çalışmalara başladık.Teknoloji geliştikte standartlar da gelişiyor. Bunun gerisinde kalamazsınız.''

        Karagöz, dünyada yaşayan her insanın doğuştan itibaren hatta doğumdan önce bile tüketici olduğunu anlatırken şöyle dedi:

        "Ahilik teşkilatı günümüzden yüzyıllarca önce kurulmuş, tüketiciyi kandıran, hileli mal üreten esnafa ağır yaptırımlar getirmiştir. Bu dönemde tüketici hakkı, kul hakkı olarak kabul edilmiştir. Aldatan bizden değildir. Elektrik sayacına hile yapan birisinin, bankaların hortumlanmasını eleştirme hakkı yoktur. Herkes kendine aynayı tutmalıdır. Herkes aldatmaktan uzak durursa, aldanmak ortadan kalkar. Gıda hijyeni ve helal gıda üretimi, tüketici hakkı için önemlidir. İnsan bir şeyin üreticisidir ama her insan yüzlerce emtianın tüketicisidir.''

        Karagöz, TSE'nin kuruluşundan itibaren tüketici haklarını korumaya yönelik çalışma yaptığını, belge verdiği ürünlerle ilgili şikayetleri titizlikle incelediğini kaydetti.

        Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Koruma ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Bayram Uzunoğlan da, satılan ürünlerin standartlarının kontrol edilip, piyasanın denetlendiğini belirterek ;şöyle dedi:

        ''Ürünlerin garanti belgelerinin olması yeterli değil. Bu belgelerin yanı sıra servis hizmetlerinin, yedek parça hizmetlerinin de yeterli olması lazım. İthal edilen ürünlerde de bu tip belge ve hizmetlerin verimesi lazım.''

        Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. M.Hamil Nazik ;de tüketicinin korunmasında, devlet, üretici ve tüketiciyi koruyan sivil toplum kuruluşlarının önemini anlattı.

        Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu ise, dünyanın her yerinde tüketici sorunlarının olduğunu, KTO olarak her zaman tüketicinin yanında yer aldıklarını belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ