Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Dünyadaki tek Ferrari motosiklet satıldı - Otomobil Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Dünya üzerinde ünlü markaların farklı tasarımcılar tarafından yapılmış pek çok konsept ürünü mevcut. Lakin bu ürünlerin hepsi marka sahibi şirket tarafından sahiplenilmiyor ve hayata geçmiyor. Ferrari de konsept tasarımcıların konsept ürünler için tercih ettiği gözde markalardan biri. İnternette pek çok Ferrari konsept motosiklet görmek mümkün ama bunlardan sadece 1 tanesi gerçek. Resmi Ferrari şasi numarası taşıyan (SF-01M) tek motosiklet geçtiğimiz günlerde satıldı. Eşsiz Ferrari motosiklet açık artırmayla yaklaşık 302 bin TL'ye yeni sahibine kavuştu.

        Bir ingiliz mühendisler tarafından tasarlanan ve saatte 265 kilometre hıza ulaşabilen motosiklet, Ferrari Enzo modelinin iki tekerlek üzerinde tasarlanmış bir uyarlaması olarak üretildi.

        Mühendis David Kay, bu projeyi hazırladığında Ferrari tarafından o kadar beğenildi ki diğer konsept tasarımların aksine firma tarafından resmi ürün olarak kabul edildi ve bir şasi numarası tahsis edildi. Kay, yaklaşık 3 bin saat motosikletin yapımını tamamladığında böylece dünyanın ilk (belki de son) Ferrari motosikleti de doğmuş oldu.

        900 cc'lik ve 4 silindirli bir motora sahip olan bu Ferrari, 105 beygir gücünde ve saatte 100 kilometre hıza 3 saniyenin altında bir zamanda ulaşabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ