Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Chevrolet, ÖTV engeline çözüm üretti - Otomobil Haberleri

        Chevrolet'nin geçen yılın sonuna kadar Euro 4 normuna uygun dizel motorla ithal ettiği ve sınıfında Türkiye'nin en fazla satılan SUV'u unvanını elde elen başarılı modeli Captiva, Avrupa'da Euro 5 normuna 2.2 litrelik dizel motorla geçince Türkiye pazarı için pahalı bir otomobil haline gelmişti. Ancak General Motors yeni Captiva'nın 163 beygirlik 2.0 litre dizel motorla Türkiye pazarında satılabilmesi için sadece Türkiye pazarına özel bir çözüm üretti.

        Tüm dünyada 2.2 litrelik dizel motorla satılan araç Türkiye'deki yüksek vergileri aşabilmek için 2.0 litrelik motorla donatılırken, 4 tekerlekten çekişli yerine, sadece ön tekerleklerden çekişli olarak üretilecek. Markanın geçen yıl gerçekleştirdiği 23 bin 500 adetlik satışın 8 bin adedini oluşturan Captiva, yeni Euro 5 normlu, 163 beygirlik dizel versiyonuyla da benzer satış rakamlarına ulaşmak için yarışacak.

        85 bin 650 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak olan makyajlı Captiva yeni motorun yanı sıra yeni bir de 6 ileri otomatik şanzımanla da donatılmış. Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca, “Chevrolet, vergi dilimi yüzünden Türkiye’ye özel olarak Captiva’nın 2.0 litre dizel motorlu versiyonunu üretiyor ve bu araç sadece Türkiye’de satılıyor. Türkiye’deki gücümüz Chevrolet için çok önemli. Geçen yıl 8 bin Captiva satmıştık, bu yıl araç pazara mayıs ayında girdiği için 4 bin 500-5 bin adet satılır, ancak 12 ay pazarda olsaydı, geçen yılki rakamın altında kalmazdı” dedi. Atmaca 2012 yılı sonunda geçen yılın 500 adet üstüne çıkıp 24 bin adetlik bir satış rakamına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

        GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ