Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Zoe rekor kırdı! - Otomobil Haberleri

        Renault’un elektrikli otomobillerinden ZOE, seri üretilen bir elektrikli otomobilin 24 saatte kat ettiği en uzun mesafeye ulaşarak yeni bir dünya rekoruna imza attı. Fransa Teknik Merkezi’ndeki Aubevoye hız pistinde 363 tur yapan ZOE, 1.618 kilometreye ulaşarak eski rekorunu fazlasıyla aştı. 24 saat boyunca gerçekleşen 18 kez hızlı şarj esnasında herhangi bir sorun çıkarmadı.

        Renault ZOE, seri üretilen elektrik motorlu araç kategorisinde, 1.280 kilometrelik eski 24 saat mesafe rekorunu yüzde 25 iyileştirerek yeni bir rekor daha kırdı. Guiness Rekorlar Kitabı’na girmek için onay sürecinde bulunan rekor, 1 Haziran’da Fransa Teknik Merkezi’ndeki Aubevoye hız pistinde gerçekleşti. 24 saat içinde pistte tam 363 tur atan ZOE, süre boyunca 18 kez hızlı şarj edilerek 1.618 kilometreye ulaştı. ZOE’nin bu başarısı yüksek performans ve güvenilirliğini kanıtlarken, sınıfında en uzun menzile sahip olduğunu da bir kez daha gösterdi.

        REKOR BELGELENDİ

        Noter huzurunda gerçekleştirilen ve Guiness Rekorlar Kitabında onaylanma sürecinde olan rekorun ötesinde, elektrikli araçlarla ilgili bir soruya da yanıt vermiş oldu. Güvenilirlik/dayanıklılık pilotu Philippe Vinot test sürecini şu sözlerle anlattı: “Bu operasyonu iki ayda gerçekleştirdik. Nisan ayında, elektrik motor - şanzıman grubu departmanı ekipleriyle projenin fizibilitesini kontrol etmek için hesaplamalara başladık. Mayıs başından itibaren, pist üzerinde turlara başladık ve bir strateji hazırladık. Seri üretilen aracı modifiyesiz, yani fabrikadan çıktığı gibi kullanmaya karar verdik. Araca güveniyorduk ve haklı olduğumuz ortaya çıktı.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ