Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Geç alınmış doğru bir karar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Didem Uzel'in oğlu Aslan'ı bilmeyen, tanımayan yoktur. Çünkü Aslan sosyal alemin ilk ünlü fenomen bebeklerinden oldu ve çok ciddi bir hayran kitlesine ulaştı, markaların da gözbebeği. Amerika'da dünyaya gelen Aslan'ı Didem Uzel, hiç saklamadı, ilk günden itibaren oğlu ile paylaşım yaptı. Hatta tüm duygusunu, üzüntüsünü, mutluluğunun kapılarını da sayfasında paylaştı. Hatta ilk dünyaya geldiği sene Aslan ve annesi ile de Amerika'da doğum sonrası ilk röportajı yapmış gazetede yayınlanması için fotoğraflar çekmiştim.

        Tamam Didem hiç saklamadı, gizlemedi ama dünya eski dünya değil ve Didem Uzel, fenomen haline gelen oğlu Aslan'la ilgili artık paylaşım yapmama kararı almış ve sebebini de; "Sosyal medyadan dolayı endişelerim olduğu için artık onu biraz oralardan uzak tutuyorum. Dünyanın genelinde çocuk kaçırmaları ve pedofili çok var. Çocuğunuzun kimliğini açığa çıkartmak hiç doğru değil. Bugünkü aklım olsa Aslan'ın tek bir kare fotoğrafını paylaşmaz ve yüzünü göstermezdim" demiş.

        Bence geç alınmış doğru bir karar. Ve umarım yeni doğum yapmış anneler Didem Uzel'in bu uyarısını dikkate alır ve çocuklarını sosyal alemden uzak tutar.

        Bu konuda pedagoglar ve uzmanların da sık sık uyarısı oluyor. Ancak son yıllarda özellikle ünlü olmayan, çalışmayan ev hanımı yeni anne olmuş kadınların, ünlü bir infulencer olmak, tanınmak ve markaların dikkatini çekmek için çocuklarını sosyal alemde bolca sergiledikleri de kocaman bir gerçek. Sırf ünlü olmak ve para kazanmak için çocuklarını sergiliyor çoğu.

        Bence artık bunun tehlikeli ve sevimsiz bir şey olduğunun farkına varın hanımlar-beyler.

        Dünyaya getirdiğiniz o minik bedenleri lütfen tehlikeye atmayın. Her zaman söylediğim şeyi tekrar ediyorum. Çocuk dünyaya getirmek çok kolay. Önemli olan onun hayatı, geleceği ve nasıl yön verildiği.

        ***

        Sık sık uyarı yapılıyor

        Hollanda'da yaşayan ablam ile daha kısa bir süre önce bu konuyu konuştuk. Özellikle Hollanda okullarında bu konuda velilere sık sık uyarı yapıldığı ve çocukların sosyal dünyadan uzak tutulmasının istendiğini anlatmıştı.

        Hatta "Yıllardır burada yaşarım son yıllarda anneler, babalar çocuklarını ekstra koruma altına aldı. Eskiden çocuklar daha özgürdü, kimse üstüne-başına bile dikkat etmezdi. Yazın bikini ile çocuklar rahatlıkla göl kenarında, okyanus kenarında dolaşırken şimdi anneler hemen çocuklarını havlu ile kapatıp korumaya alıyor. Çok ciddi uyarılar var bu konuda" diye anlatmıştı.

        Maalesef dünya bu konuda çığırından çıktı. Daha çok yeni "Korkunç Jeffreyf Epsteintein"in hayatını izlemedik mi? Hatta dosya yeniden açıldı ama ne fayda! Olan oldu, yıllardır küçük bedenler acı içinde. Korkunç gerçekler hala saklanmaya çalışan gizli güçler var.

        Siz siz olun iğrenç bir düzenin parçası olan sosyal alemden küçük yavrularınızı koruyun.