Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Dolar/TL, 2.22'nin üzerine çıktı - Para Haberleri

        Türkiye piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu ve lokal işlemcilerin olmaması nedeniyle likiditenin sınırlı kaldığı dün yedi haftanın en düşüğü olan 2.19'a gerileyen dolar/TL, ABD Merkez Bankası (Fed) kararları ardından tekrar yükselse de bu sabah tatil öncesi seviyelerin altında işlem görüyor.

        DOLAR ŞU ANDA KAÇ TL?

        Bankalararası piyasada dolar 2,22 seviyesinin hemen üzerinde seyrediyor. Piyasalar yurtdışı verileri yakından izlerken, dolar/TL'nin seyrinde kurumsal döviz talebinin gelip gelmeyeceği de etkili olacak. ABD'de Salı günü açıklanan ve piyasalarda hayal kırıklığı yaratan dayanıklı mal siparişleri ve konut fiyatları verileri ardından Euro/dolar 1,2750'ye kadar yükselirken, buna paralel dolar/TL'de başlayan düşüş dün itibariyle 2,19 seviyesine kadar devam etti. Ancak Fed kararları sonrası dolardaki güçlenmeye paralel dolar/TL'de de tekrar yükseliş görüldü.

        Fed dün sona eren iki günlük para politikası kurulu toplantısının ardından aylık tahvil alım programını sonlandırdığını açıklarken, ABD istihdam piyasasındaki durgunluk için kullandığı "belirgin" ifadesine de yer vermeyerek ekonomideki beklentilere duyduğu güveni ortaya koydu. ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Fed karar metninin piyasanın beklediği ölçüde gevşek para politikası taraftarı (güvercince) olmaması, doların değer kazanmasına neden oldu. Dolar/TL de hızlı şekilde 2,1925 seviyesinden 2,2190 seviyesine kadar yükseldi. Piyasalar bugün Euro Bölgesi ve ABD'de açıklanacak verileri izleyecek. Fed toplantısının ardından yükselmiş olsa da dolar/TL Cumhuriyet Bayramı öncesine göre daha düşük seviyede. Bu durum nedeniyle yurt içi kurumsalların bir miktar dolar talebi gösterip göstermeyeceği izlenecek" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ