Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bireysel Emeklilik Avivasa halka arz fiyatı belli oldu - Para Haberleri

        Avivasa Emeklilik'in yüzde 19.7'ye kadar kısmının halka arzında hisse başına 41-49 lira aralığından talep toplanacak. Buna göre halka arz büyüklüğü 289 milyon lira ile 345 milyon lira arasında gerçekleşecek.

        Anadolu Hayat Emeklilik'in ardından borsada işlem gören ikinci bireysel emeklilik şirketi olacak olan Avivasa Emeklilik'in halka arzında şirket ortaklarından Sabancı Holding ve Aviva Europe eşit miktarda satış yapacak.

        Sermaye Piyasası Kurulu, halka arz izahnamesine onay verirken, SPK bülteninde yer alan açıklamaya göre şirketin 35.8 milyon lira olan sermayesinin yüzde 17.1'ini oluşturan nominal 6.1 milyon lira tutarda pay satışa sunulacak.

        Şirket sermayesinin yüzde 2.6'sına karşılık gelen nominal 917.912 lira tutarındaki pay da ek satışla halka arz edilebilecek.

        Bireysel emeklilik katılımcılarının fon tutarına bakıldığında 6 milyar lira fon tutarı ile Türkiye'nin ikinci büyük bireysel emeklilik şirketi olan Avivasa Emeklilik'in piyasa değeri ek satış hakkının tümüyle kullanılması durumunda 1.47 milyar lira ile 1.75 milyar lira aralığında gerçekleşecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ