Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Uzmanlardan altın fiyatları yorumu - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Altının hem yurtdışında hem de yurtiçinde değer kaybetmeye devam ediyor. Uluslar arası piyasalarda altının ons fiyatı 1140 dolar seviyelerine inerken Kapalıçarşı’da çeyrek altın 135 liraya kadar düştü.

        Peki altında yaşanan düşüş yatırımcılar için bir alım fırsatı anlamına geliyor?

        ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, altının ons fiyatının geçtiğimiz hafta 1.180 dolar seviyesinde bulunan önemli dırenç noktasının kırıldığını belirterek şu anda altında sadece tepki alımlarının olduğunu ve akabinde yeni satışların geldiğine dikkat çekti.

        ALB Menkul Değerler’in 2014 yılına ilişkin performansına yönelik düzenlenen basın toplantısında konuşan Karabulut, altındaki düşüşle ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Altında düşüş trendinin korunmaya devam etmesi halinde 1000-1100 dolar seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Ancak 1.250 seviyesinin üzerine yükselirse ancak düşüş trendinden yani satış baskısından kurtulabilir. Altında uzun bir süre ABD faiz tartışmalarının etkisi ile baskılanma bir süre daha görebilir. Altında alım yapmak için erken dip oluşumunun görülmesi gerekiyor.”

        Toplantıda ALB Menkul’ün faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Müdür Metin Aytekin ise Aracı Kuruluşlar Birliği’nin verilerine göre, işlem hacminde 36 kurum arasında ilk sırayı çıktıklarını söyledi. 2014 yılının üçüncü çeyreğinde, 116.3 milyar TL’lik işlem hacmiyle, foreks piyasasında liderliği ele geçirdiklerini anlatan Aytekin, “2014 yılı sonunda, 22 milyon TL olan brüt kar hedefliyoruz. 2015 yılında karımızı yüzde 50 artırarak 33 milyon TL’ye, müşteri işlem hacmimizi ise 480 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. 80 olan çalışan sayımızın ise 100’e ulaşmasını planlıyoruz” diye konuştu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ