Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Dolar/TL haftaya 2.25 seviyesinde başladı - Para Haberleri

        Dolar/TL, yeni haftaya cuma günü gerilediği 2.25'li seviyelerden başladı.

        Cuma günü 2.28 seviyesini aştıktan sonra saat 17:59'da 2.2587/2.2604 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 08:20'de 2.2520/2.2540 seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü aynı saatte 2.5311 seviyesinde olan sepet bazında TL ise bu sabah 2.5311 seviyesinde.

        ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Dolar/TL'de 2.2485 ilk destek, 2.2560 ise ilk direnç. Kur bugün açıklanacak sanayi üretimi ve Perşembe günü yayımlanacak cari işlemler açığı verilerine göstereceği tepkinin geçici olacağını ve ağırlıklı olarak yurt dışı piyasa hareketlerine göre yön bulacağını düşünüyorum. Özellikle Rusya Merkez Bankası'nın adımları izlenecek. Bugün euro/dolar paritesinin ise 1.2430-1.2530 aralığında hareket etmesini bekliyorum. ABD'de bu haftanın öne çıkan verisi Cuma günü açıklanacak Ekim ayı perakende satışlar verisi olacak. Geçen hafta olumlu gelen ISM verisinin ardından perakende satışlar verisinin de beklentileri karşılaması halinde ABD ekonomisinin güçlenmekte olduğunu işaret edecek" dedi.

        Cuma günü Rus rublesi ve Güney Afrika randında görülen değer kayıpları ve dolarda global güçlenme eğilimine paralel 2.28'i aşarak üç haftanın zirvesini gören dolar/TL, beklentilerin altında artış gösteren ABD tarım dışı istihdam verisi ardından ise 2.25 seviyelerine gerilemişti. Rus rublesi, merkez bankasının kur politikasında yaptığı değişikliğin ardından Cuma günü dolar ve Euro karşısında yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetmiş ancak Rus Merkez Bankası'nın rublenin seyri hakkında toplantı düzenlediğine dair söylentilerin ardından kayıplarını geri alarak dolar karşısında değer kazanmıştı. Rusya Merkez Bankası rublenin değerini korumak için döviz piyasasına müdahaleyi "her an" artırmaya hazır olduğunu ve rubleyi savunmak için başka enstrümanları da kullanabileceğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ