Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Çeyrek altın ne kadar? - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / UFUK KORCAN /ÖZEL HABER

        Tüm dünyada fiyatlarda yaşanan gerilemeye paralel olarak artan talep Kapalıçarşı’da çeyrek altında işçilik maliyetini yeniden uçurdu.

        Darphane’nin geçen hafta yapması gereken teslimatları da yapmaması fiyatların olması gereken seviyenin yaklaşık 10 lira üzerine taşıdı.

        1000 dolar seviyelerinin konuşulmaya başlandığı altının ons fiyatı uluslar arası piyasalarda 1163 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Kapalıçarşı’da çeyrek altın ise 136 liradan alınırken 146 liradan satılıyor.

        Çeyrek altının ons cinsinden satış fiyatı yaklaşık 1.246,5 dolara denk geliyor. Yani tüm dünyada 1.163 dolara satılan altının Kapalıçarşı’daki satış fiyatı 1.246,5 dolar.

        FATURA VATANDAŞA ÇIKIYOR

        Darphane’nin grev döneminin ardından ilk kez teslimatları zamanında yapmadığına dikkat çeken bir Kapalıçarşı esnafı, “Toptancı elindeki külçe altını Darphane’ye genellikle Salı günü veriyor ve Perşembe günü basılı Ata Lira, Cumhuriyet veya çeyrek olarak geri alıyor.Fakat geçen hafta bu teslimat yapılmadı. Hem artan talep hem Darphane’nin teslimatı yapmaması çeyrek altında işçilik maliyetini yükseltti” dedi.

        Kapalıçarşı’daki bu durumdan zarar gören ise sadece vatandaş. Çünkü hem toptancı hem de kuyumcu çeyrek altını normal fiyatın 10 TL üzerinden vatandaşa satıyor. Yani zaten kar ettiği bir üründen ekstra yüzde 10 daha kâr ediyor. 1.246 dolara vatandaşa satılan altınlar 1.163 dolardan yerine konuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ