Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık İş Bankası’nda sandıktan hisse satışı çıktı- Haberturk.com özel haber - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / UFUK KORCAN / ÖZEL HABER

        266 milyar TL aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük özelbankası olan İş Bankası’nda bankanın ana hissedarı İş BankasıMensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfıhisse satışı yapacağını açıkladı.

        İş Bankası Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve YardımlaşmaSandığı Vakfı’ndan Kamuyu Aydınlarma Platformu’na (KAP)yapılan açıklamada, “İş Bankası C paylarında satış işlemiyapabileceğimizi bildiririz” denildi.

        Açıklamada ne kadarlık bir hissenin satılabileceği bilgisi yeralmadı.

        Bankada, İş Bankası Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik veYardımlaşma Sandığı Vakfı’nın yüzde 40.25, Cumhuriyet HalkPartisi’nin (Atatürk Hisseleri) yüzde 28.09 payı bulunuyor. Bankahisselerinin yüzde 31.66’lık bölümü de halka açık durumda.

        Eylül ayı sonu itibarıyla toplam şube sayısı 1.348’e ulaşanİş Bankası’nda toplam personel sayısı ise 24.112 seviyesinde.1.348 şubenin 1.324’ü yurt içi, 24’ü ise yurt dışı şubedurumunda. Yurt dışı şubelerin 15’i Kuzey Kıbrıs TürkCumhuriyeti’nde, 2’si İngiltere’nin Londra, 2’siGürcistan’ın Batum ve Tiflis, 2’si Kosova’nın Priştine vePrizren, 2’si Irak’ın Erbil ve Bağdat, 1’i de Bahreyn’inManama şehirlerinde faaliyet gösteriyor. Bunun yanı sıra, Çin veMısır’da temsilcilikleri bulunan Banka’nın bağlı ortaklıklarıİşbank Almanya Almanya’da 13 şubeyle, Hollanda, Fransa, İsviçreve Bulgaristan’da 1’er şube ile, İşbank Rusya ise Rusya’da9’u bağlı şube olmak üzere toplam 13 şube ile faaliyetinisürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ