Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dolar fırladı! - Para Haberleri

        ABD'de açıklanan güçlü istihdam verisinin ardından Fed'in faizleri daha erken artırabileceği beklentisinin güçlenmesiyle dolarda yaşanan değerlenme eğiliminin bugün de devam etmesiyle dolar 2.28 TL'nin

        üzerine çıkarak 16 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

        Bankacılar TL'deki değer kaybının İtalya'nın not düşüşü ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Ewald Nowotny'nin açıklamaları ile hız kazandığını söylediler.

        BİR DOLAR ŞU ANDA KAÇ LİRA?

        Dolardaki değer kazancı eğilimi TL dışında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinde de değer kaybına neden olurken bugün cari açık verileri beklentilerden kötü gelen Güney Afrika ve jeopolitik sorunları devam eden Rusya'nın para birimleri gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybedenler oldu.

        MERKEZ BANKASI HAREKETE GEÇTİ

        TL bugün dolar yüzde 0.85 değer kaybederken, ruble yüzde 1.74, rand ise yüzde 1.6'in üzerinde düştü.

        Öte yandan Merkez Bankası yükselen dolar karşısında döviz satım ihalesi tutarını 20 milyon dolardan 40 milyon dolara çıkardı. Merkez Bankası döviz kurlarındaki yükseliş sebebiyle bu kararın alındığını belirtti.

        Merkez Bankası, 29 Eylül'de 40 milyon dolara çıkardığı döviz satım ihalelerinde alt sınırı 1 Aralık'ta 20 milyon dolara çekmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ