Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bedelliden gelen para oraya gidecek! - Para Haberleri

        Hükümetin son 5 yılda en çok faydalı işi AR-GE’ye yaptığı destekler olduğunu belirten Arınç, "Sayın Başbakanımız yemekte sanayicelere sordu; ’AR-GE’ desteklerimizden bir talebiniz var mı ?’ TOFAŞ’ın başındaki CEO’su dedi ki ’Bu AR-GE destekleriniz için söylenecek en ufak bir eleştiri olamaz. Bize istediğimizden fazlasını veriyorsunuz’ AR-GE çok önemli. Sizde buna çok önem verin. Bakınız bedelli askerlikten gelecek parayı hiç kamunun bütçesine girmeden savunma sanayiİne ayıracağız. Savunma sanayinde milli yaptırımlarımız var.

        Atak helikopterleri yapıyoruz, Kruvazörler yapıyoruz. İnanıyor musunuz bunları bir de ihraç ediyoruz. Bugün Endonezya’ya, Malezya’ya varıncaya kadar zırhlı personel taşıyıcılardan, gemilere, muhriplere, ve korvetlere kadar bir çok ihraç ettiğimiz ürün var. Türkiye savunma sanayisinde çok iyi bir noktaya geldi. Eskiden uçak alırdık, uçmasını da beceremezdik. İçindeki donanımı da bize söylemezlerdi.

        Biz tanklarımızın modernizasyonunu bile hatta İsrail’e verecek noktaya gelmiştik. Ben hatırlarım, muhalefetteydik o zaman T60 tanklarının modernizasyonunu İsrail’e verdiği için hükümeti yerden yere vururduk. Şimdi çok şükür hiç birşeyimiz ile dışarıya bağımlı değiliz. Çok küçük elektronik aksamlar hariç, bilgisayar ve yazılım hariç onun dışında yüzde 90’nın yapabilecek durumdayız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ