Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Altın fiyatları ne kadar? - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Altın yatırımcı son zamanlarda büyük hayalkırıklığı yaşıyor. Fiyatlardaki her yükseliş hareketi satışlarla karşılaşıyor. Geçen hafta da altının onsu hızla değer kazanmış ve 1250 dolar seviyelerine yaklaşmıştı. Ancak bu seviyeden gelen satışlarla fiyatlar yeniden 1200 doların altına indi.

        Peki altın fiyatları yeniden yükselecek mi?

        Şeker Yatırım’ın raporuna göre, kapanışın 1200 doların altında olması kısa vadeli olumlu görünümü bozabilir ve fiyatların tekrar 1180 seviyesine doğru hareketlenmesine neden olabilir. Kurum, yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceği tavsiyesinde bulundu.

        BİR DOLAR ŞU ANDA KAÇ LİRA?

        Meksa Yatırım da gözlerin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Çarşamba günü yapacağı toplantıda olduğuna dikkat çekti. Meksa Yatırım’ın raporunda şu görüşlere yer verildi: “Fed’in gelecek sene faizleri arttıracağı beklentisinin fiyatlandığı görüldü. Sert düşüşlerin gerçekleştiği dün fiyatlar gün sonuna doğru 1190 seviyesini test etse de ordan gelen alımlar ile biraz toparlandı ve günü 27 dolarlık bir kayıpla kapattı. Şu anda 1198 seviyesinden işlem görmekte. Aşağı yönlü hareketin devamı halinde 1190 önemli bir destek olacak. Bu seviyenin aşılması ile satışlar hızlanabilir ve emtia fiyatları 1185 seviyesine gerileyebilir. Sonrasında 1175 test edilmek istenebilir. Yukarı yönlü bir harekette 1208 dikkatle takip edilmeli. Bu seviyenin üzerine hareketlerde önce 1217 sonra da 1232 gündeme gelecektir.”

        DOLAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

        Altının ons fiyatı uluslar arası piyasalarda düşüş eğiliminde olsa da içeride yatırımcıların imdadına dolar kuru yetişti. Türkiye’de dolar kuruna göre fiyatları belirlenen altın fiyatları son günlerde hızla yükseldi. Çeyrek altın fiyatları yüzde 1.5 artarak 150 TL sınırına dayanırken gram altın 91.30 TL seviyelerinden satılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ