Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık "Hedef 150 dev arasına girmek" - Para Haberleri

        Beş yıllık vizyonu çerçevesinde 1 milyar liralık sermaye artırımı kararı alan Halkbank, bilançosunu 10 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyor. Bankanın ödenmiş sermayesi 2 milyar 250 milyon TL’ye yükselirken yeni kurulacak katılım bankası için sağlanacak taze para girişi ile 1 milyar TL sermaye oluşturulacak. Katılım bankası yüzde yüz oranında Halkbank bağlı ortaklığı şeklinde faaliyet gösterecek.Halkbank’ın marka ve piyasa değerini artırmak için kolları sıvadıklarını güçlü sermayeleri ile gelecek 5 yılda Türkiye’nin en verimli bankası olmayı ve önemli başarılara imza atmayı hedeflediklerinidile getiren Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Sermaye artışı ile yeni dönemde rüzgârı arkamıza alarak yolumuza devam edeceğiz. Halkbank’ın rotasını Türkiye’nin en karlı bankası olarak 100 milyar ABD Doları’nın üzerinde bilanço büyüklüğüne ulaşacak şekilde belirledik ve geçmiş 10 yılda olduğu gibi gelecek 5 yılda da Halkbank’ın sektörün en dinamik bankası olmaya devam etmesini sağlayacağız. Paydaşlarımız, iş ortaklarımız, müşterilerimiz ve çalışanlarımızla el ele bankamızı hem yurtiçinde hem de yurt dışında büyüteceğiz. Bu alandaki fırsatları yakından takip ederek Halkbank’ın ilk aşamada dünyanın en büyük 150 bankası arasında yer almasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

        SİGORTA ALANINDAGLOBAL MARKALARLA İŞBİRLİĞİ

        Sigortacılık alanındaki faaliyetlerini de geliştirmeyi planladıklarını belirten Taşkesenlioğlu, sigorta sektöründe işbirliği yapmak üzere uluslararası bir iş ortağı arayışında olduklarını ifade etti.

        "KATILIM BANKASI 15 ŞUBE,1000 ÇALIŞANA ULAŞACAK"

        Taşkesenlioğlu, katılım bankasının zaman içinde 150 şubeye ve bin çalışana ulaşmasını ve tüm illerde hizmet vermesini planladıklarını belirtti. Ön görülen çalışma takvimi doğrultusunda 2015 yılında faaliyetine başlaması beklenen yeni bankanın ismi konusunda detay vermeyen Taşkesenlioğlu“Halkımız faizsiz bankacılığın tüm gereklerini yerine getiren uzun zamandır görmek istediği yeni bankasına yakında kavuşacak” dedi.Taşkesenlioğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Adımlarımızı hızlandırma zamanımızın geldiğine inanıyor; Bankamız için 2015’te önemli atılımlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.Bu kapsamda gelecek 5 yıl için planlarımızı yeniden belirledik. Sermaye artırımı da bu planlamaya uygun olarak atacağımız adımların ilki olması açısından önem taşıyor.Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla bilanço yapımızı daha da güçlendirecek, uluslararası piyasalarda sahip olduğumuz itibarı daha da yükseklere taşıyacağız.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ