Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Vergi yüzsüzleri listesinde yer alan Ali Türkan listeden çıktı - Para Haberleri

        Ahmet KIVANÇ / ANKARA

        Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunanlar listesinde Ali Türkan sürprizi yaşandı. Varlık Barışı kapsamında beyan ettiği 5.2 milyar lirayı getiremediği için 2010 yılında listeye giren ve geçen yıl borcu 195.6 milyon liraya ulaşan Türkan bu yıl listede yer almadı.

        Türkan’ın vergi dahil kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırma süreci çerçevesinde Maliye Bakanlığı’na başvuruda bulunduğu öne sürüldü. Maliye Bakanlığı, 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunan ve 30 Kasım 2014 tarihi itibarıyla ödememiş vergi mükellefleri ile 1 Haziran 2013- 31 Mayıs 2014 tarihleri arasında kesinleşen ve toplam tutarı 1 milyon lirayı aşan vergi cezaları listesini yayımladı. Listede sadece ilk 100’de yer alanların borcu ve cezası 15 milyar 18 milyon liraya ulaştı.

        Devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunanların sayısı 14 bin 247 oldu. İlk sırayı, 839.4 milyon lirayla İmarbank’ın yöneticilerinden Hilmi Başaran aldı. Listede ilk 50 mükellefin 17’si Uzanlar ve İmar Bankası bağlantılı kişi ya da şirketlerden oluştu. Bunların borcu 4.5 milyar lira olarak yer aldı. Geçen yılki listede 579.3’er milyon liralık borçla yer alan Uzan Grubu’ndan Mustafa Akar, Bahattin Uzan ve Yeşim Öztürk bu yıl listede yer almadı. Bunların liste dışı kalmasının, mahkeme kararından kaynaklanmış olabileceği yorumları yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ