Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar TEFAS 9 Ocak'ta başlıyor - Para Haberleri

        Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), sermaye piyasasında faaliyette olan tüm yatırım fonlarına erişim imkanı sağlayan, fon pazarında rekabeti ve performansı artırması beklenen Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu'nda (TEFAS) işlemleri bugün başlad.

        TEFAS'ı "yatırımcıların istedikleri fona erişimini kolaylaştıran bir fon süpermarketi" olarak tanımlayan SPK'nın açıklamasında platformun Takas ve Saklama Bankası tarafından işletileceği belirtildi.

        Açıklamada, "TEFAS'ın faaliyete geçmesi ve yatırımcılarımız tarafından kullanılması ile birlikte önümüzdeki dönemde fon portföy yönetiminde rekabetin ve dolayısıyla fon performanslarının artması beklenmektedir" denildi.

        Açıklamaya göre, TEFAS üzerinden yapılan fon alım satım işlemleri üzerinden, fon dağıtım kuruluşları (yatırım kuruluşları, portföy yönetim şirketleri) tarafından yatırımcılardan ayrıca bir ücret ya da komisyon alınmayacak. Yatırımcılar dağıtım kuruluşlarının doğrudan şubeleri kanalıyla ya da bu kuruluşların

        internet şubeleri üzerinden TEFAS'a erişim imkanına sahip olacak.

        Açıklamada, "TEFAS, yatırımcılara tercihlerine uygun yatırım fonlarını alıp satabilme ve fonlar arasında karşılaştırma yapma imkanı sunacaktır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ