Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Piyasa dünden faizi düşürdü - Para Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya seslenerek, “Faizi indirmek için ne bekliyorsun” açıklamalarının ardından dün de piyasa gün boyu ‘faizin’ ne olacağını konuştu ve çoğunlukla pozisyonunu bu yönde korumaya çalıştı. Merkez Bankası’nın bugünkü Para Politikası Kurulu’nda faiz indirimi beklentisinin ağırlığı artınca borsa günü banka hisselerinin öncülüğünde yüzde 0.6’lık artışla 88 bin puandan kapattı.

        GÖSTERGE BONO FAİZİ 7.20 SEVİYELERİNE İNDİ

        Merkez’in halihazırda yüzde 8.25 olan politika faizinde bir indirime gitmesi beklentisi hâkimken tahminler 0.25 puandan 0.50 puana kadar uzanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışının ardından 3.5 kuruş artarak 2.3350’ye kadar çıkan dolar dün beklentinin devam etmesi ile günü 2.33 seviyelerinden tamamladı. Cuma sabahı 7.36 seviyelerinde olan 2 yıllık gösterge tahvil yüzde 7.2 olurken, 7.16 düzeyinde olan 10 yıllık tahvilin faizi de 6.96 seviyelerinde gerçekleşti.

        ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Ocak Cuma günü, Merkez Bankası’na faiz indirimi çağrısı yaparak, “Sağolsun bizim merkez bankası hala olduğu yerde duruyor,Ya neyi bekliyorsun sen” diye seslendikten sonra şunları söylemişti: “Şimdi diyebilirler ha, Merkez Bankası bağımsızdır, ben de bağımsızım.Gerekirse çağırıp kendileriyle de bunu oturup konuşacağız, bu iş böyle yürümez”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ