Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para YUNANİSTAN'IN REFORM PAKETİ KABUL EDİLDİ - Para Haberleri

        Yunanistan maliye bakanlığından bir yetkili, Atina'nın reform planının Euro bölgesi maliye bakanları tarafından onaylandığını belirterek, Yunanistan'ın aldığı mali yardımda dört ay süre uzatımının önünün açıldığını söyledi.

        Yunanistan'ın dün geç saatlerde teslim ettiği reform tasarısının ayrıntıları hakkında Euro Bölgesi maliye bakanlarının düzenlediği telekonferansın ardından bilgi veren maliye bakanlığı yetkilisi, "Eurogroup'un telekonferansı sona erdi, Yunanistan'ın reform planı onaylandı" dedi.

        Atina'nın altı sayfalık belgesinde yer alan planlar Aleksis Çipras liderliğindeki iktidar partisinin seçim döneminde verdiği özelleştirmelerden vazgeçme, sosyal güvenlik harcamalarının artırılması gibi sözlerden vazgeçildiğini gösterirken, temel ekonomik reformlar öncesinde Avrupalı ortaklara danışılmasını ve reformların bütçeye etkisi olmamasını öngörüyor.

        Reform planının kabul edilmesiyle Atina Borsası adeta bayram yerine döndü. Güne zaten hızlı bir yükselişle başlayan Atina Borsası Genel Endeksi'nde kazanımlar Euro Bölgesi'nden gelen iyi haberle yüzde 9.8'e kadar çıkardı.

        SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

        Piyasalar gelişmelere bu kadar olumlu bakarken iktidardaki Syriza'nın mensupları ve seçmenleri için aynısını söylemek mümkün değil. Partinin önemli isimlerinden Manolis Glezos Euro Bölgesi'ne sunulan reform programı için Yunan halkından özür diledi.

        Sosyal medyada da eleştiri oklarının hedefinde Başbakan Aleksis Çipras vardı. Bir kullanıcı hükümetin 'troyka' yerine 'kurumlar', 'kurtarma paketi' yerine ise 'anlaşma' sözcüklerini kullandığını ancak değişen birşey olmadığını savundu.

        Atinalı Kostas Karampas ise Facebbok'ta hükümetin seçim vaadlerini tutmadığını ve bu anlaşmayı imzalayanların Yunan halkı tarafından hainlikle yargılanacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ