Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Dünyanın en büyük bankalarına soruşturma açıldı - Para Haberleri

        ABD Adalet Bakanlığı, konu ile ilgili kişilerin verdiği bilgilere göre, dünyanın en büyük bankalarının gümüş ve altın gibi kıymetli metal fiyatlarını manipüle edip etmediğine yönelik soruşturma gerçekleştiriyor.

        Aralarında Barclays Plc, JPMorgan Chase & Co., ve Deutsche Bank AG’nin de bulunduğu en az 10 banka Adalet Bakanlığı’nın antitröst departmanı tarafından incelemeye alındı. Bilgi sahibi kaynaklar konunun gizli olması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemediler.

        MANİPÜLE İNCELEMESİ GENİŞLİYOR

        Erken aşamalarında olan metal soruşturması, Adalet Bakanlığı’nın bankaların finansal göstergeleri manipüle ettiğine yönelik devam eden incelemesini genişletiyor. Savcılar, bankalar arası kredi faizi oranlarında veya para birimi piyasalarında hile yapıldığı iddialarına ilişkin cezai soruşturma gerçekleştiriyor.

        HSBC Holdings Plc Pazartesi günü yaptığı açıklama ile Adalet Bakanlığı ve ABD emtia düzenleyicilerinin bankada kıymetli metal anlaşmaları ile ilgili doküman aradığını belirtti. Banka inceleme için işbirliği yaptığını ifade etti. Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

        İnceleme altında olan diğer bankaların şunlar olduğu belirtiliyor: Credit Suisse Group AG, UBS Group AG, Goldman Sachs Group Inc., Societe Generale SA, Bank of Nova Scotia, ve Standard Bank Group Ltd.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ