Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Faizler uzun süre düşük kalacak - Para Haberleri

        ABD Merkez Bankası (Fed), ekonominin güçlendiğini, ekonomideki toparlanmanın ivme kazanması için gösterge faizi uzun süre düşük seviyelerde tutmaya devam edeceğini bildirdi.

        Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), iki gün süren toplantından sonra dün, yüzde 0-0,25 olan gösterge faiz oranında değişikliğe gitmediğini açıkladı. FOMC, 1'e karşı 9 oyla gösterge faiz oranını ''uzun süre'' düşük seviyede tutacağını bildirdi.

        FOMC üyesi Thomas Hoenig, ''gösterge faiz oranını uzun süre düşük seviyede tutmanın yatırımcıların aşırı risk almasına dönüşe ve spekülatif balonlara yol açabileceği'' endişesiyle gösterge faiz oranının ''uzun süre'' düşük kalması fikrine karşı oy kullandı.

        Fed, yaptığı açıklamada, istihdam piyasasında ''düzelmenin başladığı'', tüketici harcamalarının ''iyileştiğini'' ve konut piyasasında düzelmeler olduğunu bildirdi.

        Açıklamada, ekonomide kazanımlar olsa bile, yüksek işsizlik oranı, gelir kazanımlarının azalması ve sıkı kredi koşullarının tüketici harcamaları üzerinde halen baskı yaptığına da dikkat çekildi.

        Ticari gayrimenkullerin kırılganlığının sürdüğü ve bankaların kredilerindeki düşüşün devam etmesinin ekonomideki toparlanmada engeller yarattığına işaret edildi.

        Fed, 16 Aralık 2008 tarihinde yüzde 0 ile 0,25 aralığına çektiği gösterge faiz oranını, o tarihten bu yana değiştirmedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ