Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yatırımcı erken ‘aydınlandı’ Fener hissesi yüzde 20 uçtu! - Para Haberleri

        Spor kulüpleri hisseleri takımların küme düşme cezası almayacağı beklentisiyle sabah saatlerinden itibaren tırmanışa geçti. Fenerbahçe yüzde 20 ile İMKB'de en fazla yükselen hisse oldu

        Türkiye nefesini tutmuş Futbol Federasyonu’nun şike soruşturmasında adı geçen kulüplere yönelik kararını merakla beklerken, borsa yatırımcısının yine erken 'aydınlandığı' ortaya çıktı! Küresel piyasalarda yaşanan sert dalgalanmaya rağmen, spor kulüpleri hisselerinde geçen haftanın son iki günü yaşanan yükseliş dün adeta zirve yaptı. Öyle ki, İstanbul Borsası en çok yükselenler listesinde Fenerbahçe hisseleri açılıştan itibaren zirveyi kimseye bırakmadı. Fenerbahçe'nin yanı sıra soruşturmada adları geçen Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinin yanı sıra Galatasaray hisseleri de dün İstanbul Borsası'nın en fazla yükselen hisseleri arasında yer aldılar. Her ne kadar Futbol Federasyonu hisseleri halka açık kulüplere yönelik bir karar açıklayacağı için açıklamanın saatini piyasaların kapandığı 17.30 olarak ayarlasa da, borsa yatırımcısının aldığı pozisyon ve 4 kulüp hissesinin de yüzde 12'nin üzerinde artması kararın piyasaya erken düştüğünün kanıtı oldu.

        FENER LİSTE BAŞI OLDU

        3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasından en ağır yarayı hiç kuşkusuz Fenerbahçe aldı. Başkanı Aziz Yıldırım dahil birçok yöneticisi tutuklu yargılanan Fenerbahçe'nin hisseleri de bu dönemde borsada en çok düşen hisse olmuştu. Sarı Kanarya'nın hisseleri, şike soruşturmasının başladığı 3 Temmuz'dan, hisselerin tırmanışa başladığı 10 Ağustos'a kadar yüzde 48.7 erimişti. Fener hisseleri dün yüzde 20 yükseldi. 'YATIRIMCIYI DÜŞÜNMEK SPK'NIN İŞİ' Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, kulüplere yönelik kararı dün açıklarken bir gazetecinin ‘Karar alırken yatırımcıyı düşünüyormusunuz' şeklindeki soruya ise, “Biz işin sportif boyutuna bakıyoruz. Yatırımcıyı düşünmek SPK'nın işi. Biz hisseler etkilenmesin diye kararımızı 17.30'da açıkladık” cevabını verdi.

        DÖRT BÜYÜKTE 'HAVUZ BOZULMAYACAK' YÜKSELİŞİ

        Son 3 işlem gününde bütün spor kulüpleri hisselerinde yaşanan yükselişin ekonomik nedeni ise borsada hisseleri işlem gören 4 büyük kulübün, küme düşürülmek ya da puanı silinmek gibi nedenlerle en azından şimdilik herhangi bir gelir kaybına uğramayacağı beklentisi etkili oldu. Çünkü üç günlük tırmanışta Fenerbahçe'nin ardından en fazla yükselen hisse ezeli rakibi Galatasaray hisseleri oldu. Şike soruşturmasında adı geçmese de 1 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında hisseleri yüzde 41.7 düşen Cimbom'un hisseleri son 3 günde 31.5 yükseldi. Cimbon'un piyasa değeri de üç günde 380 milyon dolardan 455 milyon dolara çıktı. 1 Temmuz – 10 Ağustos arasında hisseleri yüzde 32 düşen Beşiktaş hisseleri ise son üç günde yüzde 26 yükseldi.

        Sefer Yüksel-HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ