Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Süper Mario bunu hep yapıyor! - Para Haberleri

        HABERTÜRK/EKONOMİ

        Bu ay başında Frankfurt'ta yaptığı konuşmayla piyasaları allak bullak eden Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları euroyu bugün 3 kuruş birden zıplattı. Dün 2.2496 lira olan olan euro bugün Draghi'den gelen açıklamalarla 2.2760 liraya kadar fırladı. Draghi'nin açıklamalarına bağlı olarak Euro/dolar paritesi de 1.2499'dan 1.2564'e kadar yükseldi.

        DRAGHI BU KEZ KONUŞMADI, YAZDI!

        Bir Alman gazetesinde yazı yazan Draghi, ECB'nin etkin bir para politikası yürütmek için zaman zaman "sıradışı tedbirler" almasının gerektiğini, ancak bankanın fiyat istikrarı görevini gözetecek şekilde hareket edeceğini ifade etti. Yazısında, fiyat istikrarı görevini gerçekleştirmek için bazen standart para politikası araçlarının ötesine geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Draghi, "Tek bir para politikasının yürütülebilmesi ve dolayısıyla euro bölgesi vatandaşları için fiyat istikrarının sağlanması için bu tür tıkanıklıkları çözmemiz gerekli. Bazen bunun için sıradışı tedbirlerin alınmasını gerektirir" ifadelerini kullandı. Draghi'nin 6 Eylül'de yapılacak ECB toplantısında İspanya ve İtalya'nın borçlanma maliyetlerini azaltacak yeni bir tahvil alım programının ayrıntılarını açıklaması bekleniyor.

        BU AYIN BAŞINDA DA PİYASALARI KARIŞTIRMIŞTI!

        Draghi bu ayın başında da piyasaları allak bullak etmişti. Draghi, 2 Ağustos'ta Frankfurt'taki konuşmasında borsaların faiz indirimi beklentilerini suya düşürmüştü. Draghi'den gelen açıklamalar pariteyi bir anda 4 haftanın zirvesine çıkarırken doları da 2 kuruş oynatmıştı. Açıklamalar dünya borsalarında sert düşüşler yaratmıştı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ