Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bütçe görüşmesinde Temel fıkrası! - Para Haberleri

        CHP Manisa Milletvekili Özgü Özel, geçen seneki bütçe konuşmasında yaptığı geleneği bozmadı ve bu sefer de Maliye Bakanı'na fıkralı bir soru sordu.

        CHP'li Özel, Türkiye ekonomisini Temel fıkrası ile eleştirdiği konuşmasında, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere milletvekillerini güldürdü. Özel, anlattığı fıkra ile esaslı bir ekonomi eleştirisi yaparak, dün çok sayıda ulusal televizyonun ana haberlerinde yer aldı.

        Özgür Özel'in güldüren, güldürürken de düşündüren konuşması ve fıkrası ise şöyle: "Sayın Bakanım, Temel ve Dursun karşılaşmışlar. Temel'in morali çok bozukmuş, Dursun sormuş; 'Neden?'. Temel, '20 yaşında, 200 bin kilometrede bir arabam var satamıyorum' demiş. Dursun demiş ki, 'Dert ettiğin şeye bak'. Götürmüş onu tanıdık bir tamirciye. 200 bin kilometreyi indirmişler 20 bin kilometreye. Bir hafta sonra karşılaşmışlar. Dursun, 'Temel herhalde sattın arabayı' diye sormuş. Temel de 'Yok ula' demiş, '20 bin kilometredeki araba satılır mı?' Şimdi bu fıkraya bakınca, sizin bu ekonomi yönetiminizin Temel, Kalkınma Bakanı'nın Dursun, Türkiye İstatistik Kurumu'nun tamirci olduğunu ve ayarlanan rakamlardan memnuniyet duyduğunuzu ifade edebilir miyiz?"

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ