Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Telekom'un arzı imzaya açılıyor! - Para Haberleri

        Olcay AYDİLEK / ANKARA

        Hükümet, Türk Telekom'da yeni bir halka arz için düğmeye bastı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Telekom'un yüzde 6.68'inin halka arzı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlar Kurulu'nun birkaç güne kadar imzaya açılması ve halka arzın yol haritasının çıkarılması bekleniyor.

        HABERTÜRK'ün Maliye Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre Türk Telekom'da halka arz için resmi süreç başlatıldı. Türk Telekom'da halen Hazine'nin yüzde 31.68 oranında payı bulunuyor. Bu yıl içinde Telekom'un yüzde 6.68 hissesi daha halka arz edilecek. Halka arz sonrasında Hazine'nin Telekom'daki payı yüzde 25'e düşecek. Kaynaklar, ÖİB'nin konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı ile gerekli yazışmaları yaptığını belirtti. Ulaştırma Bakanlığı'nın halka arz için Bakanlar Kurulu nezdinde girişimde bulunacağı, bu çerçevede Bakanlar Kurulu kararının birkaç gün içinde imzaya açılabileceği ifade edildi. Yetkililer, Bakanlar Kurulu kararıyla halka arzın karara bağlanacağını vurguladı.

        'EN KISA SÜREDE ÇIKILACAK'

        Türk Telekom'da halka arz en kısa sürede gerçekleştirilecek. Kaynaklar, bu konuda çalışmaların yapıldığını belirterek, "Belli bir takvim doğrultusunda işlemler yürüyor" dedi. Türk Telekom'un yüzde 55 çoğunluk hissesini Dubai merkezli Oger Telecom kontrol ediyor. Şirketin, yüzde 13.32'si 2008 yılında 1.87 milyar dolara halka arz edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ