Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Altın kehanet! - Para Haberleri

        Yatırım gurusu Jim Rogers altının seyrini değerlendirdi.

        Cnbc-e'nin sorularını yanıtlayan Rogers'in altının onsunun 1400 doların altına inmesini beklediğini vurguladı.

        DÜŞÜŞÜN SÜRMESİNİ BEKLİYORUM

        Ben de altın yatırımı yapıyorum. Altın fiyatlarında 10 yılda bir düzeltme bekliyorum. Şu anda 1600 iyi bir rakam ama düşüşün biraz daha sürmesini bekliyorum. 1,400 doların altına inerse altın alırım ama o ana kadar beklerim.

        DOLARA TALEP ARTACAK

        ABD doları ve İsviçre Frangı tutuyorum . Euro tutmuyorum.. Bu yıl doların daha değerli olmasını bekliyorum. Küresel piyasalarda dalgalanma bekliyorum, bunun da yatırımcıları güvenli limanlara yönelteceğini düşünüyorum. O yüzden dolar tutuyorum.Bu para birimini güvenli liman olarak görülecektir.

        PETROLDE DENGE SÜRECEK

        Petrol fiyatlarının şu anda aynı kalmasını bekliyorum. Petrol fiyatlarının yükselmesi sürpriz olur. İspanya'nın batmasından petrol fiyatları etkilenebilir.

        "TÜRKİYE'YLE İLGİLİ FAZLA İYİMSERİM"

        Türk ekonomisiyle ilgili olarak dünyanın geri kalanına kıyasla daha iyimserim. Türkiye'de Avrupa ve Ortadoğu'ya kıyasla daha iyi gelişmelere imza atılıyor. Rusya için de iyimserim.

        "MERKEZ BANKALARI HEP HATA YAPAR"

        Merkez Bankası ne yapıyor olursa olsun genelde merkez bankaları yanlış politikalar izler. Genelde hükümetle çatışırlar. Kimse para birimi üzerinde baskı oluşturmamalı. Paranın değerini düşürmek o ülkede yaşayan insanların gelirlerini de düşürür.

        "DÜNYANIN HER YERİNDE PARA BASILIYOR"

        Japonya'da bir manipülasyon olduğu açık. Şu anda çok fazla para basılıyor. Avrupa'da ABD'de Japonya'da. Her yerde para basılıyor. Bu bir rekor.Uzun vadeli faizler yüksek. Fed para basmaya devam edecek.

        Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1590,71 dolar ile 15 Ağustos 2012'den beri en düşük seviyesini gördü.

        Altın için temel faktörlerin değişmediğini belirten analistler, diğer varlıkların yatırımcılar için daha çekici hale geldiğine dikkat çekiyor.

        Uzmanlar altının kırılgan olduğuna dikkat çekerek, düşüşün 1589-1564 dolar bandına doğru sürebileceğini belirtiyor.

        ALTININ GRAMI 91 LİRA

        İç piyasada da altın fiyatları geriliyor. Kapalıçarşı'da 22 ayar altının gramı 91 liraya inerken, çeyrek altın 152 liradan satılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ