Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para sanayi üretim verisi açıklandı - Para Haberleri

        Sanayi üretimi ocak ayında yüzde 2.3 arttı. Üretim aralık ayında yüzde 1.5 düşmüştü. Sanayi üretimi ocakta takvim ve mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 1.9'luk bir artış gösterdi.

        ASIL TABLO ŞUBATTA BELLİ OLACAK

        Sanayi üretim verisinde yavaş seyrin genel olarak devam ettiğini ancak yukarıya doğru kıpırdanmanın gerçekleşmeye başladığına dikkat çeken uzmanlar, asıl net tablonun şubat ayında görüleceğini belirtiyor.

        TÜİK ARIZA VERDİ!

        Bu arada saat 10:00'da açıklanacak olan 2013 Ocak ayı Sanayi Üretim verisinin yayımlanmasında TÜİK sıkıntı yaşadı. Verilerin yayımlanması gereken dakikalarda TÜİK'in web sitesi error verdi.

        Saat 10.19 itibariyle ulaşılan verilere göre; Sanayi Üretim Endeksi (2010=100 temel yıllı) 2013 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %2,3 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %0,3, imalat sanayi sektörü endeksi %2,7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %0,5 arttı.

        TÜİK'TEN AÇIKLAMA VAR

        TÜİK, sabah saat 10 civarında web sitesinde meydana gelen arızanın nedeninin 'teknik' olduğuna dair bir açıklama yaptı.

        TÜİK'ten öğleden sonra yapılan açıklamada, şöyle denildi: ''Bugün saat 10.00 itibariyle yayımlanacağını duyurduğumuz, 2013 yılı Ocak ayı Sanayi Üretim Endeksi ve İstatistiklerle Kadın 2012 haber bültenleri, web sitemizi taşıyan sunucularda 09:58 itibariyle meydana gelen teknik bir arıza nedeni ile belirtilen saatte yayımlanamamıştır.

        Web sitemizdeki arızanın saat 10:11 itibariyle giderilmesini müteakip, 2013 yılı Ocak ayı Sanayi Üretim Endeksi saat 10:12 itibariyle ve İstatistiklerle Kadın 2012 haber bülteni saat 10:57 itibariyle erişime açılmıştır.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ