Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Allianz Yapı Kredi Sigorta'yı alıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Uluslararası haber ajansı Reuters’in verdiği bilgiye göre, Alman Allianz Sigorta, Yapı Kredi Sigorta’yı satın almak için el sıkıştı. Fiyatın 950 milyon Euro (1.2 milyar dolar) olması bekleniyor.

        Yapı Kredi Sigorta’nın satışı için 15 Şubat’ta bağlayıcı teklif verilmişti. Kaynaklar satışın birkaç gün içinde açıklanmasının beklendiğini söylediler. Yapı Kredi’nin 2012 prim üretimi 1.2 milyar TL, pazar payı yüzde 6.2 ve net kârı ise 103 milyon lira düzeyinde bulunuyor.

        Allianz böylece yüzde 7.3 olan pazar payını yüzde 13.5’e çıkararak Türkiye’nin en büyük sigorta şirketi haline gelecek.

        PİYASA DEĞERİNE YAKIN

        Şu anda en yüksek pazar payı yüzde 12 ile Axa Sigorta’ya ait. Yapı Kredi Sigorta’nın piyasa değeri 1.2 milyar dolar yani satış fiyatı olarak iddia edilen tutara yakın. Türk Lirası karşılığı 2.2 milyar düzeyinde bulunuyor.

        Yapı Kredi Sigorta’nın toplam aktifi 5.4 milyar, çalışan sayısı ise bin 875 civarında. Yüzde 34’ü halka açık olan şirketin geri kalan payları Yapı Kredi Bankası ve iştiraklerine ait. 2012 Haziran ayında Yapı Kredi yapmış olduğu açıklamada Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik hisselerinin elden çıkarılmasına ilişkin seçeneklerin değerlendirilmesi ile ilgili çalışmalara başlanmasına karar verildiğini açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ