Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, anketine katılan ihracatçıların bu yıla yönelik enflasyon ve kur tahmini ürküttü - Para Haberleri

        HT EKONOMİ

        Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘İhracatçı Eğilim Anketi’ne katılan ihracatçıların bu yıla yönelik enflasyon ve kur tahmini ürküttü.

        İhracatçılar 2014 yıl sonunda doların 2.32, Euro’nun 3.16 lira, 2014 yılı sonu enflasyonunun ise yüzde 9.04 olmasını bekliyor. Oysa hükümetin ‘şimdilik revize etmediği’ tahminlerinde enflasyon beklentisi yüzde 5.3 düzeyinde. Geçtiğimiz haftalarda beklentilerini açıklayan TÜSİAD’ın enflasyonla ilgili öngörüsü ise yüzde 7.6 olmuştu. Eğer tahminleri tutacak olursa bu daha yüksek faiz ve kur zammı anlamına geliyor. İhracatçıların büyüme bekentisi ise yüzde 4.2 ile kur ve enflasyonun aksine iyimser görünüyor. Orta Vadeli Plan’da büyüme beklentisi yüzde 4.0 olurken, aşağıya doğru revizyon beklentisi ağırlık kazanmış durumda.

        İDEAL KUR 2.06 LİRA

        2013 yılının son çeyrek İhracatçı Eğilim Araştırması’nın sonuçları için basının karşısına çıkan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, kurda dalgalanma nedeni ile müşterilerine fiyat veremediklerinden yakındı. Büyükekşi aşırı kur artışının enflasyona da sirayet ettiğini vurgularken, rekabetçi ideal dolar kurunun 2.06 seviyesi olduğunu söyledi.

        GÖRSELİN BÜYÜK HALİNİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ