Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Dolar bu sabah itibariyle 2.20'nin üzerine çıktı. - Para Haberleri

        Bankalararası piyasada dolar, son bir haftanın en yüksek seviyesi olan 2,2201 TL'yi gördü. TL'deki değer kaybının Ukrayna ve diğer gelişmekte olan ülkelerde yaşanan gelişmelerden kaynaklandığı belirtiliyor.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

        BUGÜN NELER YAŞANDI?

        Bugün bankalararası piyasada güne 2,2146 seviyesinden başlayan dolar/TL, en düşük 2,2077'yi gördükten sonra Ukrayna'da yaşanan çatışma ortamının artırdığı tedirginlik ve belirsizlikle son bir haftanın en yüksek seviyesi olan 2,2201'ü gördü. Dolar/TL bu seviyeden gelen satışlarla şu dakikalarda 2,2100 - 2,2180 seviyelerinde denge ararken, avro/TL ise en yüksek 3,0529'u gördükten sonra bankalararası piyasada 3,0290 seviyesinden alıcı buldu. Akşam saatlerinde ise dolar, 2.20 lira seviyelerinde denge ararken euro da 3.01 liradan satılıyordu.

        UZMAN GÖRÜŞÜ....

        ING Bank Döviz Masası Müdürü Metin, Türk Lirası'ndaki değer kaybının ülkedeki spesifik olaylardan değil, Ukrayna ve diğer gelişmekte olan ülkelerde yaşanan gelişmelerden kaynaklandığını söyledi. Dolar/TL'de bugün yaşanan yukarı yönlü hareketi Ukrayna'da meydana gelen olayların tetiklediğini ifade eden Metin, "Macaristan ve Rusya para birimlerinde dolar karşısında değer kayıpları yaşanıyor. Teknik olarak bugünkü artışta dolar/TL'nin üst üste bir kaç defa 2,18'in altında kapanışların olmamasının da etkisi var. Dolar/TL'de 2,22 önemli bir seviye. Eğer yurtdışı kaynaklı olarak dolar/TL'de 2,22'in üzerinde kapanışlar olursa, belki tekrar 2,23-2,24 seviyelerini görebiliriz. Bundan sonraki süreçte dövizde hareketlerin daha sınırlı olacağını düşünüyorum."

        DOLAR DÜN NASIL BİR SEYİR İZLEMİŞTİ?

        Güne 2,1801 seviyesinden başlayan dolar/TL, en düşük 2,1767'yi gördükten sonra gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer kayıplarına paralel olarak yönünü yukarı çevirdi ve günü 2,1980 seviyelerinden tamamlamıştı.

        BONO FAİZİ HANGİ SEVİYEDE?

        Gösterge faiz yüzde 11'i aşarak 2011 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ