Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Tunceli, vergi tahsilat oranında geçen yıl ikinci sırada yer alarak, birçok büyük şehri geride bıraktı. - Para Haberleri

        Tunceli, vergi tahsilat oranında geçen yıl ikinci sırada yer alarak, birçok büyük şehri geride bıraktı.

        2013 vergi tahsilatı oranları açıklandı. Tunceli, Kocaeli’nin ardından ikinci sırada yer aldı. Vergi tahsilatı oranında İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentleri geride bırakan Tunceli'nin başarısı dikkat çekici. Tunceli'de 2013 yılında tahakkuk eden vergi gelirinin 95 milyon 698 bin lira, tahsilatın ise 84 milyon 304 bin lira olduğunu, vergi gelirlerinin yüzde 92,52'sinin tahsil edildiğini belirtildi.

        Tunceli'nin vergi tahsilat oranında ikinci sırada yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, "Bu ödül, sayın defterdarıma verilmemiş, Tunceli halkına verilmiştir. Bu yörenin çiftçisine, köylüsüne, tüccarına, esnafına, bakkalına, çaycısına, pastanecisine, lokantacısına verilmiş bir belgedir. Türkiye ikinciliği buranın esnafına verilmiş bir belgedir. Ben daha nice ikincilikler ve birinciliklerle buluşmayı temenni ediyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ