Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar piyasalar nasıl açıldı, borsa güne nasıl başladı, canlı borsa, borsada son durum ne - Para Haberleri

        Dün gece 2.2525'e kadar yükselerek 3 haftanın en yüksek seviyesini test eden dolar güçlü seyrini koruyor. Bankalararası piyasada güne 2.24 liradan başlayan dolar daha sonra 2.2370 lira seviyelerine geriledi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? DOLARDAKİ SON DURUM NE?

        BORSA SAKİN AÇILDI

        Borsa İstanbul 100 endeksi ise güne 324 puanlık düşüşle 61.178 puandan başladı. Bono piyasasında gösterge faiz yüzde 11,20 seviyesinde hareket etti.

        BORSANIN KAPANIŞINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

        TL'DEKİ BASKI NEDEN ARTTI?

        Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde yapılan gösteriler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ordunun savaşa hazırlık seviyesinin denetlenmesi emri vermesi ve Güney Afrika Cumhuriyeti yetkililerinin açıklamalarıyla Güney Afrika randı ve Rus rublesinin dolara karşı düşüşe geçmesi TL üzerindeki baskıyı artırıyor.

        UZMANLAR NE DİYOR?

        Uzmanlar, küresel risk iştahı ve Ukrayna ile Rusya'dan gelecek haber akışının dövizin yönü konusunda belirleyici olacağını ifade ederek, olumsuz her haberin gelişen ülke para birimlerinin dolar ve avro karşısında değer kaybını artıracağını belirtiyor. Türk lirasının ağırlıklı olarak yurt dışı gelişmelerden kaynaklı değer kaybının yanı sıra yurtiçi siyasi gelişmelerden de olumsuz etkilendiğine işaret eden uzmanlar, teknik olarak 2,25 direncinin yukarı yönlü kırılması durumunda 2,30 seviyesinin gündeme gelebileceğini, aksi durumda 2,21 - 2,22 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

        Öte yandan uzmanlar, dolar endeksinin de 80,578 ile son iki haftanın en yükseğini gördüğünü belirterek, bu seviyelerde kapanışların olması durumunda 80,70 seviyelerinin gündeme gelebileceğini, bunun da gelişen ülke para birimleri üzerinde baskıyı artırabileceğini tahmin ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ