Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık BDDK'nın düzenlemesinden sonra kredi kartı harcamalarında yüzde 5'lik küçülme oldu - Para Haberleri

        Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, BDDK'nın düzenlemesinden sonra kredi kartı harcamalarında yüzde 5'lik küçülme olduğunu belirtti.

        Kredi kartı taksit sınırlamalarının ilk aydaki etkisi netleşti. Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, kart düzenlemesinden sonra kredi kartı harcamalarında yüzde 5'lik küçülme olduğunu belirtti. Ülman, "Bunun etkilerini görmek için çok erken" diye ekledi. Ülman, kredi kartlarında hacim azalsa bile diğer kartlı işlemlerin artmasıyla dengelenme yaşanacağını ifade etti.

        Cnbc-e'nin haberine göre, Visa kartlarıyla 2013'te 412 milyar dolarlık işlem yapıldığını belirten Ülman, "204 milyar lira alışverişe harcanmış bu rakamın 2014'te 230 milyar liraya çıkması bekleniyor" diye konuştu. Ülman, Visa Türkiye olarak geçen yıl 87 milyon kartla yüzde 14 büyüdüklerini dile getirdi. BDDK, 1 Şubat'tan itibaren kredi kartında taksit sayısını 9'la sınırlamıştı. Telekomünikasyon ve altında taksit kaldırılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ