Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Commercial Bank of Katar'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Abdulla Al Ghorairi, Katarlıların yatırımlarının tarım, enerji ve turizm sektörlerinde yaygınlaşacacağını söyledi - Para Haberleri

        Sefer YÜKSEL / HT GAZETE

        Commercial Bank of Katar'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Alternatifbank Yönetim Kurulu Üyesi Abdulaziz Abdulla Al Ghorairi, Türkiye'de bugüne kadar emlak, bankacılık ve medya sektörlerine yatırım yapan Katarlı yatırımcıların, yatırımlarının tarım, enerji ve turizm sektörlerinde yaygınlaşacağını söyledi. Türkiye ile Katar gibi ülkeler arasındaki ticaret hacminin zaman içinde sürekli bir artış göstereceğini tahmin ettiğini kaydeden Al Ghorairi, özellikle Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin Türkiye gezisinin iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin artan bir önem kazanacağını gösterdiğini ifade etti.

        ‘TATMİN EDİCİ GERİ DÖNÜŞ ALACAĞIZ’

        Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinin gerçekleşmemesi için bir neden göremediğini belirten Al Ghorairi, Alternatifbank'ı satın alarak uzun vadeli bir yatırım yapma kararı verdiklerini ve Türkiye'nin uzun vadede sunmakta olduğu profil sebebiyle yatırımlarından tatmin edici geri dönüşler alacaklarını söyledi. Al Ghorairi, mevcut sıkıntılara rağmen Türkiye'de temelde uzun dönemli bir büyüme söz konusu olacağının altını çizdi.

        ‘Geçen 10 yıla göre büyüme yavaşlayacak

        Türk ekonomisinin sağlam köklerinin Türkiye’nin çeşitli ve dinamik ekonomisini gelecekte de büyütmeye devam edeceğini belirten Abdulaziz Abdulla Al Ghorairi, “Geçtiğimiz on yıla göre büyüme oranlarında yavaşlamagörsek de (ki dünyanın geri kalanı için de mücadele edilmesi gereken bir meseledir) Türk bankacılık sektörünün gücü ve kredi akışı KOBİ'leri ve şirketleri yatırımlar yoluyla desteklemeye devam edecek” diye konuştu.

        Bank of China’nın lisans araştırması devam ediyor

        Bank of China'nın uçak kiralama iştirakinin yönetim kurulu başkanı ve Çin Dış Ticaret Teşvik Konseyi Başkanı Yanling Zhang, Türkiye'de bankacılık faaliyetlerine başlama konusuyla ilgili olarak Türkiye'de bir irtibat ofisi açtıklarını söyledi. Bank of China'nın lisans için Türkiye'deki girişimcilerden tavsiye aldığını ve konuyu araştırmaya devam ettiğini bildiren, Zhang, Bank of China'nın lisans almak için 300 milyon dolar ödeyip ödeyemeyeceği sorusu üzerine, miktar konusunda emin olmadığını, durum 300 milyon dolar verilmesini gerektirirse verilebileceğini söyledi.

        ‘Finansal durum beni tedirgin etmiyor'

        Türkiye'de son dönemde siyasal gelişmelerden dolayı belirli sıkıntıların olduğunu belirten Al Ghorairi, “Ülkenin siyasal ve finansal durumu arasında bir ayrım yapılması gerekiyor ve finansal durum beni hiç tedirgin etmiyor” dedi.

        Yatırımcıların da konuyu bu şekilde ele almaları gerektiğini kaydeden Al Ghorairi, “Şu çok açık ki ülke ekonomisini kısa vadede olumsuz etkileyecek faktörler mevcut ancak Türkiye ekonomisinin köklerinin ve potansiyelinin aynı gücü koruyor olduğuna inanıyorum. Bu temel değerler ülke ekonomisini mevcut krizden çıkarıp istikrarlı bir büyüme sürecine sokacaktır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ