Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Yabancı yatırımcılar ocak ayında net satıcı oldukları Borsa İstanbul'da şubatta net 204.1 milyon dolarlık alım yaptı - Para Haberleri

        Yabancı yatırımcılar ocak ayında net satıcı oldukları Borsa İstanbul hisse senedi piyasasında şubat ayında net 204.1 milyon dolarlık alım yaptı. Yabancılar ocak ayında 497.2 milyon dolar tutarında net satış yapmıştı. Borsa İstanbul tarafından KAP'ta yayımlanan verilere göre şubat ayında yabancılar ulusal ve ikinci ulusal pazar, gözaltı pazarı, kurumsal ürünler ve gelişen işletmeler piyasasında toplam 5.53 milyar dolar tutarında alım işlemine karşılık, 5.33 milyar dolar satış gerçekleştirdi.

        Ulusal pazarda yabancıların alımları 5.17 milyar dolar, satışları ise 5.02 milyar dolar oldu. Yabancı yatırımcıların en fazla net alım yaptığı hisseler 73.3 milyon dolar ile Garanti Bankası , 56.2 milyon dolar ile Emlak Konut GYO ve 38.7 milyon dolar ile Yapı Kredi olurken, en fazla net satış yaptıkları hisseler 36 milyon dolar ile Vakıfbank , 22 milyon dolar ile THY ve 15.8 milyon dolar ile TAV Havalimanları oldu.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ