Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Türkbank, seçimler ertesinde çıkarılacak yasa ile bankacılık sektörüne geri dönüyor - Para Haberleri

        1997 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Türkbank, seçimler ertesinde çıkarılacak yasa ile bankacılık sektörüne geri dönüyor. Dünya gazetesi haberine göre, geçen yıla kadar tasfiye halinde bulunan bankanın borçları sıfırlanmış ve tasfiye süreci sona erdirilmişti. Torba kanuna eklenecek yasal düzenleme sonrasında bankanın BDDK'ya bankacılık lisansı için başvurması bekleniyor.

        Dönüş için altyapı hazırlıkları devam ederken, Türkbank'ın katılım bankası olarak faaliyet gösterebileceği iddia ediliyor.

        TMSF Başkan Danışmanı Abdullah Güzeldülger, Türkbank'ı yeniden ekonomiye kazandırma noktasında bir irade ortaya çıktığını, bunun için aradaki hukuki ihtilafları ortadan kaldırdıklarını söyledi. Son 3 aydır ülkede siyasetin ekonominin önüne geçmiş olması sebebiyle bir takım kararlarda zamanlama noktasında sıkıntı olduğunu aktaran Güzeldülger, "Ama TMSF olarak verdiğimiz sözün arkasındayız ve Türk Ticaret Bankası'nı ekonomiye yeniden kazandırılması için yakın bir zamanda bir girişimde bulanacağız. Bu ay içinde de olabilir; ilgili kuruma bankanın faaliyeti için girişimde bulunacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ