Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Bankaların çalışanlarına verdiği özel bonolar son 5 yılda 69 milyar dolar ek kazanç getirdi. - Para Haberleri

        HABERTÜRK

        Küresel krizin patlamasıyla binlerce bankacının işini kaybettiği Wall Street’te moraller yeniden rekor seviyeye ulaştı. Bankaların çalışanlarına verdiği özel bonoların son beş yılda 69 milyar dolar ek kazanç getirdiği belirlendi. Rekor gelirde kaymak sektörün en büyük 5 bankasına gitti.

        Wall Street bankacıları küresel krizin etkilerini hızla üzerlerinden atıyor. Özellikle New York bölgesinde çalışan çok sayıda bankacının işini kaybetmesi geride kalanların primlerine olumlu yansıdı. Yapılan araştırmalara göre Wall Street’in önde gelen bankalarının çalışanlarına verdikleri özel bonoların son 5 yılda getirisi 69 milyar doları buldu. 2008’de yaşanan kriz sonrası ABD hükümeti tarafından özel kapsama alınan bu bonoların çalışana verildikten sonra en erken 5 yıl sonra satılmasına izin verilmişti.

        ABD’de borsaların hızla yükselmesi ve bundan banka kâğıtlarının da olumlu etkilenmesi söz konusu bonolarda beklenenin ötesinde bir getiriye neden oldu. Araştırmaya göre söz konusu 69 milyar dolarlık bono getirisinin Wall Street’in en büyük beş bankası Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Morgan Stanley ve Bank of America’dan gelmesi sektördeki güç dengelerini bir kez daha gözler önüne serdi. Wall Street’de halen 165 bin 200 bankacı ve finans uzmanı çalışıyor. 2008 sonrasında yaşanan krizle birlikte 20 bin bankacı işini kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ