Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Merkez Bankası Para Politikası Kurulu mart ayında politika faizini sabit tuttuğunu açıkladı - Para Haberleri

        Merkez Bankası Para Politikası Kurulu mart ayında politika faizini yüzde 10'da sabit tuttuğunu açıkladı. Şubat ayında da faizi sabit bırakan Merkez'in bu ayki toplantısında da faiz değişikliği beklenmiyordu.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? DOLARDAKİ SON DURUM NE?

        Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10'da, marjinal fonlama oranını yüzde 12'de, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 11,5'te ve borçlanma faiz oranını yüzde 8'de sabit tuttu. Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Enflasyona ilişkin yukarı yönlü riskler önemini korumaktadır. Kurul, Ocak ayında yapılan güçlü ve önden yüklemeli parasal sıkılaştırmanın, söz konusu risklerin orta vadeli enflasyon beklentileri üzerindeki etkilerini sınırladığı değerlendirmesinde bulunmuştur. Bununla birlikte, baz etkisinin de katkısıyla Haziran ayına kadar enflasyondaki yükselişin devam edebileceği tahmin edilmektedir. Bu süreçte enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ