Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar altın fiyatları, altın tahminleri, çeyrek altın kaç lira oldu, kapalıçarşı fiyatları - Para Haberleri

        Altının ons fiyatı, global piyasalardaki iyimserliğin bugün de devam etmesiyle 1.350 doların altına geriledi.

        NE BEKLENİYOR?

        Analistler, dün başlayan ve bu akşam bitecek olan Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının sonuçları ve Fed Başkanı Janet Yellen'in yapacağı açıklamaların altın fiyatlarının seyri açısından kritik öneme sahip olacağını belirtiyor.

        Ak Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Gökhan Şen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatlarının Putin'in elinde olduğundan daha önce bahsettiğini hatırlatarak, dün de Putin'in yaptığı açıklamada Kırım'dan başka hedefi olmadığını ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve başarısına saygı duyduğunu açıkladığını kaydetti. Bu durumun Doğu Ukrayna'nın kalanı için bir mücadele verilmeyecek demek olduğunu ve bunu piyasanın sevdiğini aktaran Şen, devamında da Batı'dan ekstra bir önlem gelmezse jeopolitik tansiyonun kısa sürede unutulabileceğini söyledi.

        Altını taşıyan en önemli faktörün yumuşak ABD verisi ve ona uygun olarak düşük seyreden reel faizler olduğunu kaydeden Şen, "Üstüne bir de Rusya-Kırım gerginliği yaşanınca fiyatların yükseldiğini gördük. Ancak fiyatları taşıyan bu maddelerin hepsi geçici olduğunu düşünülen döngüsel faktörler. İşte bu sebeplerin yavaş yavaş ortadan kalkmasıyla altın fiyatlarında da gerileme olmasını beklemeye devam ediyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ