Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar borsada ralli mi yaşanyor, borsa neden yükseldi, borsada son durum, - Para Haberleri

        Betül CANTÜRK / HABERTURK.COM

        Dün buram buram ralli havasının estiği Borsa İstanbul'da ortam bugün süt liman. Yüzde 4.7'lik artışla dün son 3 ayın en sert yükselişini kaydeden borsada hava bugün terse dönmedi belki ama dünkü halinden de eser yok.

        Dün gün içinde büyük bir yükseliş trendi yakalayarak 67.857 puana kadar tırmanan BİST 100 Endeksi'ndeki ralli havası sona erdi.

        İlk seansta sadece 214 puanlık yükseliş yaşayan borsadaki bugünkü sınırlı yükselişin sebebini HABERTURK.COM olarak Tacirler Yatırım Satış Grup Müdürü Halil Serkan Bulut'a sorduk.

        İşte borsadaki değişimin sebebi...

        BORSAYI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

        "POZİTİF AYRIŞTIK"

        Dün akşam Obama'nın Rusya'yla ilgili olarak yaptığı açıklama sonrası küresel borsalarda yüzde 1'e yakın kayıplar yaşandığını hatırlatan Tacirler Yatırım Satış Grup Müdürü Halil Serkan Bulut, Türkiye'nin ise yurtdışından pozitif ayrıştığını ve borsada yüzde 4'ün üzerinde yükseliş yaşandığını ifade etti.

        Türkiye'nin yurtdışından ayrışmasının sebebinin seçim tansiyonunu düşürecek türden iyimser haberlerin gelmesine bağlayan Bulut, ayrıca PPK toplantı tutanaklarında Merkez Bankası'nın faiz vereceğini açıklamasının da Türkiye'nin yurtdışından ayrışmasında önemli bir etken olduğunu kaydetti.

        "BUGÜN YURTDIŞINDAN ETKİLENDİK"

        Yurtdışından gelen veriler sonrası bugün satış beklerken 68 bine doğru hareketlenen bir borsayla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Bulut, seçime 2 gün kala şayet yurtdışından veya ABD'den büyük çaplı bir haber gelmezse borsanın 68.500- 69 bin seviyesinde hareket edeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ