Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar borsada son durum ne, seçimler öncesinde borsa, canlı borsa, puyasalarda son durum, 1 dolar kaç lira oldu - Para Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ

        Mevcut siyasi tablonun 31 Mart'tan sonra da devam edeceği beklentisi borsayı yerel seçimler öncesinin son işlem gününde yükseltti. Güne yükselişle başlayan ilk seansı yüzde 2'ya yakın primle tamamlayan Borsa İstanbul günü 2.068 puan artışla 69.117 puandan tamamladı. Hisse senetleri gün sonunda yüzde 3,08 değer kazandı.

        UZMANLAR NE BEKLİYOR?

        Siyasi devamlılık piyasaları rahatlatacak olsa da uzmanlar, ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri

        öncesinde olumlu havanın çok uzun sürmesini beklemiyor.

        Analistler seçimler sonrasında Fitch ve Moody's tarafından 4 ve 11 Mayıs tarihlerinde yapılacak kredi notu

        değerlendirmelerinin yanı sıra, Pazartesi ve Salı günleri yapılacak Hazine ihaleleri ve gelecek hafta açıklanacak ekonomik büyüme ve enflasyon verilerinin hisseler için risk unsuru olabileceğine dikkat çekiyorlar.

        PİYASAYA NE KADAR GİRİŞ OLDU?

        Bankacılar son üç günde piyasaya 2-2.5 milyar dolar civarında giriş olduğunu tahmin ederken,

        yoğun kurumsal talebe karşın kurun gerilediğini belirtti.

        Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Serdar Pazı, hisselerdeki alımların seçimlerde mevcut siyasi tablonun korunacağı varsayımına dayandığını ifade ederek, "Endekste yabancı yatırımcı saklama payındaki değişiklikler ve işlem hacmindeki artışla destekleniyor" dedi.

        BONO PİYASASINDA DURUM NE?

        Merkez Bankası'nın zorunlu karşılıklara faiz ödeyebileceğini açıklaması ve yerel seçimlerde mevcut siyasi yapının korunacağı beklentilerinin yabancı girişlerini artırmasıyla TL'de bu hafta dolar karşısında yüzde 2.6'ya varan değer kazancı görülürken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik getirisi 70 baz puan geriledi. 10 yıllık gösterge tahvilin getirisindeki düşüş ise 80 baz puan oldu.

        Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 11.09, valörde son işlemlerde yüzde 10.98 seviyesinde olan 24 Şubat 2016 itfalı gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz, bugün spot kapanışta yüzde son işlemlerde yüzde 10.88, valörde yüzde 10.79 seviyesindeydi.

        BORSANIN KAPANIŞINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

        DOLAR VE EURO KAÇ LİRADAN SATILDI?

        Uluslararası piyasalarda Euro/dolar paritesi gün boyunca 1.3700-1.3744, Sterlin/dolar paritesi 1.6618, Dolar/yen paritesi ise 102.33 düzeyinde seyrediyor. Dün 2.17'li seviyelere inen Youtube'a yönelik gelişmelerin sonrasında yenidn 2.18-2.19 bandına yükselen dolar akşam saatlerinde 2.1905 liradan işlem görüyordu. Dün 3 liranın altını gören euro ise akşam saatlerine kadar 3.0110 liradan satıldı.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? DOLARDAKİ SON DURUM NE? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA OLDU?

        Uluslararası piyasalarda altının onsu 1.296.15 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 108,06 dolardan işlem görüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ