Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar dolar 2.12 lira ile bu yılın en düşük seviyesini gördü, 1 dolar kaç lira oldu, dolar düşüşte - Para Haberleri

        30 Mart yerel seçimlerinden bu yana soluksuz düşüş kaydeden dolar neredeyse 2.10 TL sınırına dayandı. Geçen hafta pazar günü yapılan yerel seçimlerden hemen önce 2 .19 TL olan dolar bugün bu yıl gördüğü en düşük seviye olan 2.12 TL'ye kadar indi. 28 Mart'tan bu yana dolar 7 kuruş birden değer kaybetmiş oldu. Dolar akşam saatlerinde 2.1190 TL'yi de test etti.

        Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi, günü yüzde 0,3 düşüşle 70.648 puandan tamamladı.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? DOLARDAKİ SON DURUM NE? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        PİYASALARDA NELER OLUYOR?

        Fitch'in 4 Nisan ve Moody's'in 11 Nisan'da Türkiye'nin kredi notu değerlendirmeleri toplantısı öncesinde Dolar/TL ve Euro/TL bu yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'deki siyasi belirsizlik ve Fed kararının ardından tarihinin en yüksek seviyesi olan 2.39'a kadar yükselen dolar/TL, Merkez'in şok faiz kararı ile 2,16 - 2,20 bandına ve Türk lirası zorunlu karşılıklara faiz verebileceğine dair açıklamalarının ardından da 2,12 - 2,16 bandına geriledi.

        BORSANIN KAPANIŞINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

        1 HAFTADIR SÜRÜYOR

        Bir haftadır süren Türk lirasındaki değer kazancı bugün de devam ederken, dolar/TL analistlerin önemli destek seviyesi olarak nitelendirdikleri 2,1350 seviyesini aşağı yönlü kırarak, bu yıl gördüğü en düşük seviye olan 2,1256'ya geriledi.

        UZMANLAR NE DİYOR?

        Bankalararası piyasada güne 2,9528 seviyesinden başlayan euro ise, Türk varlıklarındaki değerlenmeye paralel olarak bu yıl gördüğü en düşük seviye olan 2,9326'ya geriledi. Uzmanlar, seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve seçim sonrası piyasalarda oluşan güvenle Fitch ve Moody's'ten not indirimi ve görünümde değişiklik beklemediklerini belirtiyor.

        Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, piyasaların yerel seçimleri pozitif atlattığını, Fitch ve Moody's'in 4 - 11 Nisan'da yapacakları Türkiye not değerlendirme toplantılarına da seçim sonucunun pozitif yansıyacağını ve Türkiye'nin zaman kazandığını söyledi. Yabancı yatırımcıların kısa vadede hem hükümetin hem de piyasanın performansına bakacağını ifade eden Paksoy, yurt içi piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) ve özellikle Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) gelecek kararların çok daha önemli olduğunu vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ