Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar Fitch'ten gelen not açıklamasının dolar ve borsaya etkisi - Para Haberleri

        Piyasalar haftanın son işlem gününe akşam üstü gelmesi beklenen Fitch açıklamasının yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın basın mensupları ile yaptığı toplantı ile start verdi. Dün günü 71.544 puandan tamamlayan BİST 100 güne yüzde 0.52’lik yükseliş ile 71.916 puandan başladı. Endeks ilk seansı 266 puanlık yükselişle 71.811 puandan tamamladı.

        BORSANIN KAPANIŞINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

        DOLAR NASIL ETKİLENDİ?

        Günün ilk yarısında Başbakan Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın Merkez Bankası’nın acil toplanıp nasıl faizi yükselttiyse düşürmesi gerektiğini açıklaması sonrasında kur tarafında hareketlilik dikkat çekti. Sabah Asya işlemlerinde 2.1362 seviyesinden olan dolar TL Erdoğan’ın açıklaması sonrasında 2.1447 seviyesine yükseldi. Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında BİST'te kazançlarını vererek 71.420 puana geriledi. Faiz tarafında ise dün kapanışta gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 10.72 olurken açıklamalar sonrasında 10.69 seviyesine geriledi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? DOLARDAKİ SON DURUM NE? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        DOLAR 2,05 TL'YE İNEBİLİR!

        İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü, yurt içi piyasalarda seçim sonrası parametrelere baktığında, Dolar/TL ve faiz cephesinde aşağı yönlü, endeks tarafında ise yükselişlerin devamı yönünde ralli oluştuğunu hatırlattı.Türkiye'nin kredi notuyla ilgili olası gelişmelere de değinen Süllü, Türkiye'nin kamu borcunun birçok Avrupa ülkesine göre çok düşük durumda olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de finans piyasalarının kalbi olan bankacılık sektörünün aktif kalitesinin çok yüksek olduğunu söyledi.

        Türkiye ekonomisinin sağlam mali disiplini ve güçlü finans sektörüyle güven veren bir yapısı olduğuna işaret eden Süllü, "Hazine de yaptığı ihalelerde borçlanmasını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Bu nedenle herhangi bir not indirimi beklemiyoruz. Türkiye açısından bu durum, yabancı çıkışı yaratmayacağı gibi, diğer gelişen ülkelere karşı iyi bir performans sergilememiz durumunda yabancı girişlerini artıracaktır. Bu durum TL alımlarını da beraberinde getirebilir ve kısa bir süreliğine 2,05 ve altı seviyelerinde Dolar/TL kurunu görebiliriz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ