Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Şubat ayında sanayi üretimi yüzde 4,9 arttı. - Para Haberleri

        Sanayi üretimi şubatta yüzde 4,9 arttı. Bir önceki ay sanayi üretimi yüzde 7,3 artmıştı. TÜİK Şubat ayı sanayi büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Şubat'ta yüzde 4,9 arttı. Ocak'ta bu oran yüzde 7,3 seviyesindeydi. Takvim ve mevsim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 0,1 düştü.

        BAKAN IŞIK NE DEDİ?

        Sanayi Bakanı Fikri Işık, sanayi üretimi rakamlarını değerlendirdi. Bakan Işık, yazılı açıklamasında, 2014 yılı şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksini değerlendirdi. Bu yılın şubat ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin beklentileri aşarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 arttığını ifade eden Işık, arındırılmamış endeksin de aynı oranda arttığını vurguladı. Işık, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 0,1 düşüş gösterdiğini ifade etti.

        Şubat ayında sanayi üretiminin geçen yılın sonlarından itibaren görülen güçlü büyümesini devam ettirerek beklentilerin üzerinde performans sergilediğini belirten Işık, "Ülkemiz, sanayi üretiminin öncülüğünde büyümeye devam ediyor" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ