Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar 1 dolar kaç lira oldu, faiz düşüşte, euro kaç lira oldu, piyasalarda son durum ne, rekor tarihleri - Para Haberleri

        Geçen yılın aralık ayından bu yana piyasa takipçileri önemli bir tarihe tanıklık etti. Öyle ki son 3 ayda dolar 2.40'lara, euro ise 3 lira seviyeleri test etti.

        DOLARDAKİ DÜŞÜŞ SABAH BAŞLADI

        Bugüne gelindiğinde ise artık seçim sonrası azlan politik belirsizlik ve gelişen piyasalara sermaye girişinin uzun bir aradan sonra pozitife dönmesi göstergelerin havasını de değiştiriyor. Bu sabah itibariyle dolar 3,5 ay aradan sonra önce 2.0990 liraya öğleden sonra da 2.0895 lirayı görerek 2.09 liranın da altına inmiş oldu.

        TÜRK LİRASI 3. OLDU

        26 Aralık'tan bu yanaki en düşük düzeyi gören dolar böylece gelişen ülke par birimleri arasında en fazla değer kazanan 3. para birimi konumunda.

        BONO PİYASASINDA DURUM NASIL?

        Öğlen satlerine gelindiğinde ise benzer bir hareket bono piyasasında da görüldü. Tahvil bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi, yaklaşık olarak 3 ayın ardından tekrar yüzde 9,88 ile tek haneyi gördü.

        1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        REKORLAR NE ZAMAN KIRILMIŞTI?

        Ukrayna-Rusya ve Kırım meselesinin patlak verdiği tarih olan 27 Ocak'ta dolar 2.39'u euro ise 3.27 lirayı görmüştü.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? DOLARDAKİ SON DURUM NE? BORSAYI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

        BORSA 3.5 AYIN ZİRVESİNDE

        Borsa İstanbul ilk seansı 921 puan yükselişle 73.410 puandan tamamladı. Birinci seansta hisse senetleri ortalama yüzde 1,27 oranında değer kazandı.

        UZMANLAR DURUMU NASIL AÇIKLIYOR?

        Gösterge tahvil getirisi üzerinde, dolar/TL üzerindeki baskının hafiflemesinin etkisinin sürmeye devam ettiğini aktaran analistler, dün TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın kademeli bir faiz indirimine gidilebileceği yönündeki açıklamalarının gösterge tahvilin bileşik faizinin seyri üzerinde etkili olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, gelişen piyasalara sermaye girişinin sürmesi ve TL'nin dolar karşısında değer kazanmaya devam etmesi durumunda, TCMB'nin açık ve doğrudan bir faiz indirimi yapmasının gündeme gelebileceğini, dolar/TL'nin 2,10 seviyesinin altına sarkması ve iki yıl vadeli faizlerin yüzde 10 seviyesine kadar gevşemesi durumunda bu beklentilerin kuvvetleneceğini tahmin ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ